Share |

Legendy Tha Alkaholiks v úterý v Radosti

The Alkaholiks se dali dohromady v první polovině 90. let. Jejich napumpovaný happy party hip-hop s chytrými texty byl nečekanou alternativou k tehdy převládajícímu gangsta rapu a právě díky němu se dostali na hip hopové scéně rychle do podvědomí. Natočili čtyři alba (z nichž asi největší boom bylo album Coast II Coast z roku 1995, na kterém spolupracovali i s Q-Tipem) a po roce 2000 se potichu vytratili ze scény. 
Tha Alkaholiks  aka. Tha Licks (jméno si časem zkrátili, aby je mohli hrát v mainstreamových rádiích) se dostali ke spolupracím s ikonami rapové scény - ODB, KRS One nebo NAS. Z jejich Liwkit Crew taky vzešel Xzibit, se kterým se ale později rozhádali. Každopádně hostují na jeho platinové desce Restless z roku 2001. V roce 2004 oznámili, že jejich album plánované na rok 2006 bude posledním společným a od 2006 už každý člen vydával věci sám za sebe.
Loni se opět dali dohromady, spojili s newyorskou partičkou The Beatnuts a pod hlavičkou The Licknuts spolu odehráli pár koncertů. Letos se vydali se na turné s Cali Agents. Minulý týden dorazili do Evropy, mají za sebou našlapaný koncert v Bratislavě a v Německu a v úterý dorazí do pražské Radosti FX. 
E-Swift, Tash, J-RO aka. The alkaholics + Planet Asia & Rasco aka. Cali Agents ---- 16.4. @ Radost FX
 
Facebooková událost zde.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.