Share |

Láska z Khon Kaen

Film, který uzdravuje.
Vydejte se na cestu do světa snů a fantazie s tvůrcem filmu Strýček Búnmí, držitelem Zlaté palmy z Cannes, thajským režisérem Apichatpongem Weerasethakulem.

/TRAILER/
 
Originální thajský tvůrce i ve svém nejnovějším opusu pokračuje ve svém stylu magického asijského realismu. Jeho nejnovější film Láska z Khon Kaenbyl uveden na festivalu v Cannes 2015 v soutěžní sekci Un Certain Regard. V roce 2011 si Apichatpong za snímek Strýček Búnmí odnesl z Cannes hlavní cenu – Zlatou palmu, a také jeho další filmy získaly četná ocenění. I tentokrát pokračuje specifický tvůrce ve svém stylu magického asijského realismu a vypráví příběh vojáků záhadně zasaženými poruchami spánku.
 
Synopse:
V bývalé škole vznikla nemocnice pro vojáky trpící tajemnou spavou nemocí. Lékaři zkoušejí různé způsoby, včetně terapie barevným světlem, aby mužům ulevili od jejich nočních můr. Do nemocnice dochází také dobrovolnice Jenjira, žena v domácnosti a dobrovolnice, a dohlíží na Itta, mladého vojáka, za kterým nechodí žádní příbuzní. Jenjira objeví Ittův zápisník plný zvláštních zápisků a náčrtků. Co když existuje nějaké spojení mezi záhadným syndromem, kterým muži trpí, a mytickým starodávným místem, na kterém nemocnice stojí? Magie, uzdravování, milostná romance a sny jsou součástí Jenjiriny nenásilné cesty za hlubším poznáním sebe sama i světa, který ji obklopuje.
 
Film měl premiéru na Festivalu v Cannes 2015 a soutěžil o cenu za nejlepší kameru na MFF Ostrava Kamera Oko.

Více info na WEBU ARTCAM.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.