Share |

Langhans v únoru: Co se tam děje?

foto: pořadatel akce

Na mrazivé únorové večery pro vás v Langhansu připravili dvě zajímavé přednášky a výstavu fotografií zachycující nelehký život pracujících dětí.
 
PROGRAM:
čt 12. 2. / 19.00

Abcházie – nová generace v zamrzlém konfliktu
Přednáška doprovázená fotkami a krátkým filmem o situaci v současné Abcházii a o tom, jestli je vůbec možné či nemožné je vytvářet svobodně fungující společnost v podmínkách mezinárodní izolace a téměř totální závislosti na Rusku. Přednášku povede Sylva Horáková (Člověk v tísni).
 
Čt 19. 2. / 19.00
Mongolsko – zdroj módní inspirace?
Přednáška propojující dvě relativně odlišná témata – módu a současnou situaci v Mongolsku! Jak spolu toto souvisí přiblíží Monika Přikrylová, módní návrhářka, kterou její práce zavedla osudově až do Mongolska. Nyní pracuje pro svoji značku MONGOL, koordinuje přednášky o pobytu v Mongolsku a ve své tvorbě se nechává inspirovat tradičními asijskými oděvy.
 
VÝSTAVA:
29.1. - 26.2.

Ukradené dětství
Výstava je dokumentem nelehkého života dětí, s nimiž se autorky setkaly při svých cestách po Africe, Asii a v dalších rozvojových zemích. Tyto děti jsou nuceny pracovat na ulicích a v domácnostech, v lomech a dílnách, na polích, skládkách i v armádách. Autorkami jsou čtyři známé české fotografky - Alžběta Jungrová, Jarmila Štuková (dříve Kovaříková), Markéta Kutilová a Lenka Klicperová.
 
www.clovekvtisni.cz/langhans


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.