Share |

Kruh kolem Prahy: Pojďte ujít 100 km

foto: pořadatel akce

V rámci Fotograf festivalu navštivte přednášku Umění v pohybu nebo třeba outdoorový výšlap Kruh kolem Prahy!

T. J. Demos, Reuben a Maja Fowkes / Umění v pohybu: migrace v epoše antropocénu
Lokace: Veletržní Palác

Jak západní a světové umění odráží povahu společenského vysídlení nad rámec obyčejného symbolického přivlastnění? Mělo by si umění antropocénu vydobýt své místo v sociální reformě a jak něco takového vůbec provést? To jsou některé z otázek, kterými se budou Fowkesovi a prof. Demos zabývat během odpoledního kurzu. Po přednáškách bude následovat otevřená diskuze.

Přednášky budou simultánně překládány.

 
Kruh kolem Prahy / Tomáš Hrůza /FB EVENT/

Sraz: Roztoky u Prahy – nadrazi, 14.00
Kruh kolem Prahy

Jedná se o třídenní akci putování, která odkazuje na pochod režiséra Wernera Herzoga z Mnichova do Paříže v zimě roku 1976. Herzog tuto náročnou cestu pěšky podnikl, aby zachránil život filmové kritičce Lottě H. Eisnerové ležící toho času na smrtelném loži. Na tento symbolický čin navázal později ještě jedním ovšem tentokrát nedokončeným pochodem kolem Německa pro záchranu této země.

Obejde se hlavní město v kruhu o obvodu přibližně 100 km. Tento akt nemá v úmyslu symbolicky zachránit Prahu nebo její obyvatele, ale naopak to, co leží za ní. Zmapovat okrajové části, které jsou vystaveny necitlivým zásahům do urbanismu města a příměstské krajiny. Symbolický kruh nastavuje hranice nesmyslnému zabírání půdy a devastaci krajiny.
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.