Share |

Kulturní ozdravná kúra opět oživí na 3 dny Ferdinandův pramen

foto: pořadatel akce

V pátek 26.5.17 v odpoledních hodinách se za přičinění mariánskolázeňského spolku švihák promění část kolonády Ferdinandova pramene v kavárnu, galerii, kino a koncertní sál. Švihák přichystal pro místní a pro návštěvníky lázní bohatý multižánrový program.
 
Celý víkend si mohou návštěvníci prohlédnout výsledek projektu VOJNA IN THE KITTCHEN, který vznikl spojením dvou talentovaných osobností současné umělecké alternativní scény – Vladivojny La Chia a Jakuba Königa (KITTCHEN). Oba dva se pohybují napříč hudbou, výtvarnem, psaním textů, tvorbou komiksů. Výtvarná výstava těchto dvou svérázných osobností se nese v duchu kontrastů a konfrontací, zároveň však také hledání paralel. Tvorba Kittchena je prezentována mimo jiné prostřednictvím zvětšených reprodukcí, zachycených na nevšedním médiu samolepek a lepicích fólií na zdech, oknech, případně i podlahách. Z aktuální tvorby Vladivojny pak výstava představuje její osobité pojetí ilustrací a komiksu, které zároveň umožňuje další rovinu konfrontace ztvárnění tohoto žánru dvěma různými tvůrci. Vernisáži výstavy bude v pátek 26.05.17 od 18.00 předcházet koncert Vladivojna La Chia trio. Samotné vernisáže se zúčastní i Jakub König, který v sobotu v 11.00 osobně zahájí Ozvěny FAMU Festu.  Mobilní filmový klub během sobotního a nedělního dopoledne promítne nejlepší díla z loňského ročníku této studentské přehlídky filmů.
 
Ve spolupráci s mateřským centrem Domeček bude připraven i atraktivní program pro nejmenší, které v neděli odpoledne jistě potěší i Medvědí pohádka. Na  sobotní den šviháci chystají bleší trh, kde se pokusí formou dobrovolných příspěvků vybrat co nejvíce finančních prostředků na podporu léčby 18-ti leté Barunky Kloboučkové, která prodělala těžkou formu dětské obrny.
 
„Během tří dnů vystoupí několik desítek tanečníků, zpěváků, akrobatů z převážně místních spolků a zájmových sdružení.  Jsme moc rádi, že se nám do našich akcí daří zapojit i ostatní spolky z našeho města a doufáme, že pomůžeme i dobré věci. Místo Ferdinandova pramene je pro nás srdeční záležitostí a s nadšením za podpory Léčebných Lázní M.L.  jej párkrát během léta proměníme v centrum kulturního dění.  Letos se tak uskuteční ještě  17.06., kdy na Ferdinandce chystáme první open air PechaKuchu Night a pak poslední týden prázdnin, který bude patřit Doprovodnému programu Marienbad Film festivalu „ řekla Markéta Monsportová ze spolku švihák.
 
Akce se koná za finanční podpory města Mariánské Lázně a Karlovarského kraje.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.