Share |

Kultovní festival alternativy je plnoletý!

foto archiv pořadatele

 
 
Festival …příští vlna/next wave… letos na podzim oslaví své osmnácté narozeniny. V Praze začnou bujaré oslavy v pátek 7. 10. udílením Poct festivalu. Tento slavnostní večer se už tradičně bude konat v Divadle Na zábradlí, tentokrát se průvodci stanou – Jiří Jelínek, Michal Dalecký a komiksová slečna Fagi
Pražskému programu následujících dní budou vévodit netradiční sólové projekty a témata, která souvisí s plnoletostí – diváci se tedy dočkají i slušné dávky neřesti. Už nyní prozradíme, že se v programu objeví nejnovější projekt Zrcadlo souboru Depresivní děti touží po penězích a Petr Krušelnický také premiérově uvede performanci s tajemným názvem AnnA 2V2A - 50Hz, ve které se bude mísit audiovizuální instalace, autorovy experimentální texty a expresivní pohyby těla. 
Festival ale expanduje i mimo Prahu, a tak se s ním můžete vydat v neděli 9. 10. na divadelní výlet. Miroslav Bambušek a Ewan McLaren v prostorách Bunkru Drnov nedaleko Slaného uvedou inscenaci s lakonickým, ale vše říkajícím, názvem Uran. Tento večer bude složen ze tří částí a měl by vyvrcholit kosmickou operou.
Poté se festival přesune do Brna a od pátku 21. 10. se usídlí v divadle Husa na provázku. Mezi největší taháky bude bezesporu patřit brněnská premiéra inscenace Silní, kterou uvádí pražská MeetFactory. V režii Miroslava Bambuška mimo jiné exceluje Roman Zach.
To je však jen velmi skromná ochutnávka z programu. Na narozeninové hostině se budou podávat chody z dosud nevídaných ingrediencí.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.