Share |

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL v Praze láká na medvědí maso a jiné lahůdky

foto: pořadatel akce

Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.

  • Jedinečná gastronomie s delikatesy z celého světa
  • Živé cooking show pod vedením hvězdných kuchařů
  • Program pro celou rodinu

Festival se pro následující dva roky spojil se značkou domácích spotřebičů BOSCH společnosti BSH. Spolupořadatelem bude stejně jako vloni FTV Prima se značkou Prima Fresh. „Spojení domácích spotřebičů Bosch s jedinečnou gastronomickou akcí, jakou je Fresh Festival, vnímáme jako ideální symbiózu. Kvalitní gastronomie potřebuje nejen kvalitní suroviny a kuchaře, ale nepochybně také kvalitní spotřebiče. O kvalitě, technologické vyspělosti a elegantním designu domácích spotřebičů Bosch se budou moci návštěvníci sami přesvědčit na Bosch workshop stage, kde mj. vystoupí i ambasadorka značky Bosch Karolína Kamberská,“ říká Radka Petrášková, Head of Marketing CZ/SK, ze společnosti BSH domácí spotřebiče.
 
Nebude chybět
Klasická gastronomie – Pokrmy klasické české, ale i zahraniční kuchyně v podání vyhlášených kuchářů
Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Na Bosch Fresh Festivalu můžete ochutnat: Nitro zmrzlina z mladého jehličí, připravená v kapalném dusíku při -196°C , Peprmintový likér „zelená“ v kostce.
 
Extrémní catering – ochutnejte exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had,  krokodýl, zebra nebo žáby. Na festivalu můžete ochutnat například Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
 
Hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem, na festivalu vyzkoušejte třeba Sklípkana růžového (Gramostola rosea) podávaného na mladém salátku

A to vše s největšími kuchařskými esy:  Zdeněk Pohlreich, Dalibor Navrátil, Oldřich Sahajdák, Petr Ocknecht, Petr Koukolíček, Karolína Kamberská a další...
 
Překvapení letošního roku
Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů: „Návštěvníkům festivalu budeme nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká propagátor molekulární gastronomie.

 

Více na /WEBU/.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.