Share |

KUK! je divadelní festival pro nejmenší

foto pořadatel akce

KUK!Festival míří do Studia ALTA. Představí divadlo pro nejmenší
Studio ALTA ožije od 1. do 4. prosince KUK!Festivalem určeným pro děti od deseti měsíců do tří let. Během čtyřdenní akce se mohou malí i velcí těšit na divadelní představení Studia DAMÚZA, Divadla Polárka z Brna i slovenského Bábovkového divadla na Rázcestí. Kromě inscenací, které jsou na pomezí divadla a workshopu, bude ve Studiu ALTA postaveno i Velké bludiště od scénografky Madly Koděrové.
Divadlo, kde je dovoleno vše
„Máme velkou radost, že jsme oblíbený žánr „Theatre for the Early Years“, který je známý a hodně oblíbený zejména v zahraničí, přenesli také do České republiky. Je nutné pochopit, že tento žánr nejsou zjednodušené pohádky, ale jedná se o zcela jiný přístup ke tvorbě pro děti. Daleko abstraktnější, ale i intimnější. Inscenace na KUK!Festivalu tak ještě nenesou žádné konkrétní příběhy, ale jedná se spíše o představení s prvky workshopu. Malí diváci mají nejdříve dost času vše obezřetně pozorovat a pokud budou chtít, mohou se do hry zapojit. Povolen je smích, tanec, tleskání, ale i slintání. A především je důležité, aby si legraci užili nejen děti, ale i dospělí,“ říká Daniela Fialová, ředitelka festivalu KUK!.
Ve Studiu ALTA se během čtyřdenního festivalu představí celkem čtyři divadelní inscenace. Brněnské divadlo Polárka uvede představení Jak dělá ryba, ve kterém se malí diváci dozvědí, jak vypadá svět pod hladinou moře. Budou si moci pohladit rejnoka nebo mořskou želvu, zahrají si na honěnou s krabem a zatančí si s medúzami. Festivalem Dítě v Dlouhé oceněné představení Batosnění od Studia DAMÚZA je pro změnu pohádkovou ukolébavkou. Dva hrdinové Pom a Luli putují postelovou krajinou a během své cesty potkávají spoustu zábavných zvířátek.  Studia DAMÚZA uvede i úplně novou inscenaci Do-ma o dobrodružném životě obyčejných předmětů. Nebude chybět ani představení Batolárium slovenského Bábovkového divadla na Rázcestí. Batolárium je mimo jiné vůbec prvním projektem, který pro žánr divadla pro nejmenšího diváka v České republice a na Slovensku vznikl.
„Doufáme, že náš festival podpoří mimo jiné zájem o přirozenou kulturní výchovu. Věříme, že když budou děti navštěvovat kulturní akce již od útlého věku se svými rodiči, stanou se pro ně běžnou součástí trávení volného času i v dospělosti,“ přibližuje Daniela Fialová.
Dovádění ve Velkém bludišti
Kromě divadelních představení se mohou nejmenší těšit i na Velké bludiště od scénografky Madly Koděrové. V něm se budou moci dosyta vyblbnout, prolézat a objevovat. Navíc se bludiště vždy několikrát denně citlivě rozehraje díky tanečnici Cécile da Costa a také díky studentům DAMU.  Nebude chybět ani Hravý koberec. Lístky na představení je možné zakoupit v síti GoOut (dospělý 80 Kč, dítě 100 Kč), vstup do Velkého bludiště a na Hravý koberec je možný vždy od 9:30 hod. do 17:00 hod., vstupné na místě: 50 Kč (dítě).
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.