Share |

Kuchařka KAMU ve Vietnamu

foto: Kamu ve Vietnamu

Vařila v Austrálii, Novém Zélandě nebo v Anglii u jednoho z nejznámějších šéfkuchařů.Nejvíce je pyšná na počet razítek v pase. Tentokrát uznávaná kuchařka a food bloggerkaKamila Rundusová alias Kamu s diváky procestuje centrální Vietnam, od 6. dubna každoustředu od 21.50 na obrazovkách ČT2.
 
Nová   šestidílnácestovatelská  cooking  shownezůstane  pouze  u  vaření.Skrze  gastronomii,  trhy,pouliční stánky nebo rodinya  jejichkuchyněKamu divákům představí zdejší tradice, chutěaleicharakter  Vietnamců.  Kulturu  vietnamské  komunityu  náspřiblíží  po  svém  návratu  do  Česka.Navštíví  místní  rodiny  a  restauracea  vnašich  podmínkách  uvaří  tradiční  vietnamské  pokrmy.„Poznávání cizích kultur skrze jídlo a gastronomii je rozhodně tou nejzajímavějšícestou. Když jsempoprvévidělavšechny díly, přepadla měokamžitě touha odjet do Vietnamu nebo si alespoň domapřipravitpolévku Bun Bo Hue nebo Kao Lao, vietnamskou bagetu, tapiokové knedlíčky se sladkounáplní nebo cokoliv dalšího zexotických lahůdek podle návodu Kamily a jejich vietnamských přátel. Amyslím,  že  podobně  na  tom  budou  i diváci.  Takže  dobrou  chuť,“vzkazuje  kreativní  producentkaAlena Müllerová, vjejíž skupiněpořad vznikl.
 
Cooking show Kamu ve Vetnamu vznikla ve spolupráci s Lip Production.Kamu jsem poznala skrze   naší společnou dobrou kamarádku a padly jsme si ihned do oka. Fascinovala mě její energie, se   kterou se pouštěla téměř do všeho a zároveň jsem ráda experimentovala s recepty, které   uveřejňovala na své tenkrát nově založené facebookové stránce Kamu's Mise en Place. Také spolu   sdílíme vášeň pro cestování, takže zahájení spolupráce na společném projektu, jako je Kamu ve   Vietnamu, bylo jen otázkou času. Kamila je opravdový a svědomitý profesionál plný nápadů, zároveň   je někdy potřeba větší trpělivosti, aby se veškerou tu energii podařilo nasměrovat správným   směrem, ale už teď se těším na naší další spolupráci,“ říká o spolupráci Alžběta Janačková,   výkonná producentka za Lip production.
 
Do Vietnamu s Kamilou odcestoval i režisér Radek Karko.Natáčení s Kamu bylo skvělé. Je velmipřátelská a má kolem sebe velmi pozitivní vibrace. Takže všude tam, kam jsme přijeli, jsme bylijako doma a všichni nás krásně přijali. Je sice ženská, ale srdcem punkáč, což zaručilo skvěléhoparťáka na cestování a díky tomu jsme ani jednou neměli žádný problém ve stylu  ́tady je špína,nebo potřebuju nutně sprchu jinak dál nejedu ́. Vietnam je krásná země plná barev a chutí. Díkyfilmování tam jsem více poznal jejich kulturu a doufám, že ji divákům přiblížíme pravě tímtopořadem,“ přibližuje výlet Radek Karko.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.