Share |

Krtek: podpora onkologických pacientů v praxi

Interview s prezidentkou nadačního fondu
foto nadace Krtek

Krtek je nadace, která pomáhá dětským onkologickým pacientům. Přinášíme vám interview s jeho prezidentkou Martinou Šmukovou.

 

Představte nám Krtka ve třech větách.
 

Naším posláním je nabídnout všestrannou oporou dětským onkologickým pacientům a jejich rodinám v době jejich boje s nemocí. Snažíme se poskytnout jim jistotu, jakousi záchrannou síť, a po ukončení léčby na Klinice dětské onkologie FN Brno se snažíme dětem usnadnit rekonvalescenci a následný návrat do běžného života. Podporujeme také výzkum v oblasti léčby
dětských nádorových onemocnění, vzdělávání lékařů a mnoho dalších projektů, které zvyšují šance dětí na úplné uzdravení.

Co konkrétně vaše nadace dělá?

Pořádáme programy zaměřené na rekonvalescenci dětí, na rodinnou terapii, na odpočinek. Financujeme chod ubytovny pro ty, kteří přijíždějí do Brna na různá přešetření či léčení a není u nich nutná hospitalizace.

Podporujeme léčbu dětí, která není hrazená z pojištění, například v rámci odborných studií, což jinými slovy znamená, že děťátko, které již bezúspěšně vyčerpalo všechny standardní způsoby léčby, dostane ještě šanci v rámci těchto výzkumných projektů. Ty jim často zachrání, nebo alespoň významně prodlouží život.

Jezdíváte s dětmi i na tábory a víkendové pobyty, jak to probíhá?

Nádherně :-). Představte si, že děti, které si prožily peklo, se zase smějí, zlobí, sportují... a každé, i přes své handicapy, může být v něčem nejlepší. Jezdí s námi skvělý pan doktor a hodné sestřičky, kteří hlídají, aby pacienti dostali včas své léky, a také to, aby se o ně rodiče nemuseli bát, přestože někteří z nich sotva opustili nemocnici. 

Budou nějaké i v roce 2011?

Těším se na zimní tábor, potom rodinný víkend, víkend pro teenagery, letní tábor, je toho spousta. Hromada práce - krásné práce :-) a povídání...

 

Pokud chcete pomoci chodu nadace, můžete si pořídit za 150 Kč kalendář, ze kterého přinášíme několik obrazových ukázek, Krtek nabízí ke koupi trička a další drobné předměty.

 

Více informací najdete na http://www.krtek-nf.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.