Share |

Kristýna Kloučková vede Boj proti šedi. Pomalujte ulice, vyzývá.

foto Kristýna Kloučková

Chcete, aby z vašeho okolí zmizela šedivá místa?  Můžete je přijít vybarvit! Kristýna Kloučková představuje akci, kterou organizuje.
 
Co je vaše akce zač? A odkdy se koná?
Jedná se čistě o volnomyšlenářskou záležitost. Dalo by se to pojmenovat jako "barevný happening".
Přemýšlela jsem, jaký den by byl ne,vhodnější, a naaodlo mě,  kdy jindy než v první jarní den. Ve zkratce jde o to, aby lidé v tento den vzali do ruky barvu,v tomto případě barevné křídy a zaklekli, zahlehli či zaujmuli sobě nejpříjemnější postoj a pomalovi chodník či jakékoliv "šedivé" místo ve svém městě. Např. v Praze půjde o prostranství před nákupním centrem Kotva.

Můžete nám napsat pár vět o sobě?

Shrnout své bytí do několika vět je nesnadný úkol,jelikož bych měla vážit slova. První co mě napadá, že nejsem šedivá jsem pětadvacetiletý člověk co každý den zkoumá svět. Od vzdělávání se v ruzných oborech, přes hledění na okolí pomocí objektivu, konče dumáním nad nesmrtelností chrousta.

Každou chvíli se mluví o nějaké pouliční akci, většinou s nějakým aktivistickým podtextem. Vaším programem je spíš hravost a barvy než politika, že?

Přesně tak. Už mám dost všech politických agitací a ukazování prstem na druhého se slovy "ten za to může". Chce to barvu, usměv a hřejivej pocit. Upřímně, já se upínám k představě,  jak ráno půjde někdo po takové cestě do práce, oči upíchnuté do země a najednou vidí barvy. Jsem si jistá,že nejednomu člověku to vyloudí usměv na tváři a v tu chvíli je barvený i on, něco jako ve filmu "až příjde kocour".

Proč se jmenuje Proti šedi?
Šeď je všude, jako málo která barva získala větší rozměr. Stalo se z něj užasné synonymum jako třeba pro stereotyp.

Znáte náš web? 

Jistě, jste "barevní" . 

Kdy a kde happening bude a co mám dělat, když se chci zúčastnit?

Pokud jsem "pražák" stačí vzít pár kříd a dorazit 21.3. ve 21:00 na Náměstí republiky před obchodní dům Kotva. V případě, že jsem z jiného města, sledovat na FB událost "boj proti šedi" - zapojují se i jiná města, takže si můžu vybrat mně nejbližší či sám připsat svou domovinu a navrhnout v něm "šedivé" místo a  čas barevné revoluce.
 
 https://www.facebook.com/events/305146979531988/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.