Share |

Král jihoafrického krimi žánru Deon Meyer přichází na českou scénu

Právě vychází jeho bestseller ĎÁBLOVA HORA

Jeden z nejlepších autorů krimi na zeměkouli, jak nazývají Deona Meyera britská média, dostal svět na kolena. Respektive hlavní hrdina jeho thrillerů – detektiv Benny Griessel.
První případ ĎÁBLOVA HORA (Devil ́s Peak) vychází v těchto dnech v češtině u nakladatelství MOBA. Jde o titul skvostný a nadmíru kvalitní. To dokládá i fakt, že byl zařazen do výběru nejlepších knih letošního jara v rámci prestižní akce Velký knižní čtvrtek.
Jihoafrický spisovatel Deon Meyer, píšící v rodné afrikánštině, je ověnčen mnoha prestižními literárními oceněními. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti osmi jazyků a vyšly po celém světě.
Meyerovy tři na sebe volně navazující příběhy svérázného (a občas i mírně opilého) detektiva Bennyho Griessela (ĎÁBLOVA HORA, Třináct hodin a Sedm dní) z atraktivního prostředí Jihoafrické republiky se dočkají i filmového zpracování. Hollywoodští tvůrci do hlavní role obsadili známého britského herce Seana Beana (více informací ZDE).
Knihu ĎÁBLOVA HORA do češtiny pro nakladatelství MOBA přeložil Jakub Kalina.
Tři osudy, jeden průsečík.
Bývalý voják Thobela přijde o syna. Protože soudy jsou na vrahy krátké, vezme spravedlnost
do svých rukou a stává se zněj zabiják. Luxusní prostitutka Christine prchá před pronásledovateli a vypráví svůj životní příběh knězi. Jak moc je ve své zpovědi upřímná? Vyšetřovatel Benny Grissel si až příliš pozdě uvědomí, že z něj alkohol udělal trosku a že 3 případ, který mu byl přidělen, je jeho poslední šance, jak si udržet práci a možná získat zpátky manželku a děti.
Meyer není zbytečně brutální, přesto je příběh, který napsal, naléhavý a mrazivý. Jeho osamělý mstitel si získává veškeré čtenářovy sympatie a stává se novodobým hrdinou.
Deon Meyer zavítá i do České republiky na přelomu června a července v rámci jeho cesty po Evropě.
Dalšího pokračování případů Bennyho Griessela se dočkáme na podzim, kdy vyjde titul s názvem Třináct hodin.
Více informací naleznete na www.mobaknihy.cz .

Deon Meyer
ĎÁBLOVA HORA
překlad Jakub Kalina
název anglického originálu Devil ́s Peak
vychází 19. března 2015 u nakladatelství MOBA
Tři osudy, jeden průsečík.
Bývalý voják Thobela přijde o syna. Protože soudy jsou na vrahy krátké, vezme spravedlnost do svých rukou a stává se zněj zabiják. Luxusní prostitutka Christine prchá před pronásledovateli a vypráví svůj životní příběh knězi. Jak moc je ve své zpovědi upřímná? Vyšetřovatel Benny Grissel si až příliš pozdě uvědomí, že z něj alkohol udělal trosku a že případ, který mu byl přidělen, je jeho poslední šance, jak si udržet práci a možná získat zpátky manželku a děti.
Meyer není zbytečně brutální, přesto je příběh, který napsal, naléhavý a mrazivý. Jeho osamělý mstitel si získává veškeré čtenářovy sympatie a stává se novodobým hrdinou.
Ohlasy z tisku
„Jeden z nejlepších autorů krimi na zeměkouli.“  Daily Mail
„Deon Meyer je jeden z nejbystřejších a nejvšímavějších současných autorů thrillerů.“
Peter Millar, The Times
„Drsný kriminální román, který si nebere servítky v jazyce ani v popisech krvavých a násilných scén a ani na chvíli neztrácí na tempu vyprávění. Nepostrádá ani jistý smysl pro humor, který je patrný především v břitkých dialozích.“
Mike Nicol, The Sunday Independent
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.