Share |

Koncert M83 zazní v úterý v éteru, kapela přijede 4.3.

foto pořadatel koncertu

 
V úterý 28. února ve 22:00 odvysílá Radio 1 v rámci pořadu Radio 1 On Stage záznam vystoupení francouzského projektu M83. Koncert proběhl během festivalu Move v září 2005 v pražské Akropoli a M83 na něm tehdy představil aktuální album Before The Down Heals Us. Anthony Gonzales aka M83 se zanedlouho znovu představí v Praze – v neděli 4. března zahraje v Lucerna Music Baru. Přiveze s sebou novou desku Hurry Up, We´re Dreaming, která vyšla loni v říjnu na britské značce Mute.

Za zkratkou M83 najdeme velmi talentovaný elektronicko-rockový projekt z Francie. Koncem 90. let ho založila dvojice Nicolas Fromageau a Anthony Gonzales, od roku 2004 projekt tvoří už jen Anthony Gonzales. V tvorbě M83 jsou cítit vlivy nové vlny přelomu 70. a 80. let, skupin jako Joy Division, The Cure či později My Bloody Valentine, v jejich hudbě je však možné vystopovat i odkaz na jejich rodáka a elektronického mága Jeana Michela Jarreho.

M83 debutovali v roce 2001 na nezávislé elektronické značce Gooom Discs, o dva roky později vydali druhou desku Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts. Definitivní průlom M83 do celosvětového hudebního podvědomí potvrdily koncertní vystoupení na festivalech Glastonbury, Roskilde či Montreaux Jazz. Na festivalu Move v Paláci Akropolis vystoupil projekt M83 ve čtyřčlenné sestavě, v čele s Anthony Gonzalesem.

Webové stránky M83: www.ilovem83.com
 
ZÁZNAM KONCERTU M83 RADIO 1 ODVYSÍLÁ V ÚTERÝ 28. ÚNORA 2012 VE 22:00 V RÁMCI POŘADU RADIO 1 ON STAGE.
 
V dalších vydáních pořadu Radio 1 On Stage uslyšíte:
13.3.2012 – YANN TIERSEN (koncert z 3.11.2011, Praha – Lucerna Music Bar)
27.3.2012 – FINK (koncert ze 17.11.2011, Praha – MeetFactory)

http://www.radio1.cz/onstage

4. března pak kapela zahraje v Praze opět  živě.
 
 Fracouzský projekt M83 představí v Praze 4. 3. 2012 nové album Hurry Up, We´re Dreaming, které vyšlo rovnou na dvou discích. Fanoušci se novinky z dílny Anthony Gonzalese dočkali po třech a půl letech a patří mezi nejočekávanější elektronické desky letošního roku. Koncert M83 se uskuteční v Lucerna Music Baru.
 
Skupina M83 byla založená v Antibes ve Francii v roce 2001. V tomto roce vydala i první album. Od té doby fanouškům poslala šest desek, včetně posledního Hurry Up, We´re Dreaming, které vyšlo 18. října 2011 na britské značce Mute. 
 
Internetový hudební server Musicserver.cz mu v recenzi dal 9 bodů z 10 a desku popsal slovy: „Tři dlouhé roky strávil Anthony Gonzalez přípravami své šesté studiové nahrávky, kterou nelze označit jinak než jako mistrovské dílo.“
 
Dnes už jednočlenný projekt M83 hojně využívá dozvukových efektů a pohrává si s texty jemně zpívanými proti hlasitým nástrojům. Jméno M83 bylo vybráno podle galaxie Messier 83.
 
Několik Ghozalesových skladeb se objevilo i ve známých filmech, například píseň "Unrecorded" z alba Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts zazněla ve snímku Noční hlídka. Další skladby použili tvůrci nejsledovanějšího motoristického magazínu na světě Top Gear. 
 
M83 vytvořili i celou řadu zdařilých remixů, za všechny Pioneers kapely Bloc Party, Protège-Moi od Placebo, Black Cherry od Goldfrapp nebo Suffer Well od Depeche Mode
 
Francouzský projekt Anthony Gonzalese se v Praze naposledy představil v roce v září 2005.
 
Conference je hudební koncept, který do České republiky vozí aktuální jména současné elektronické hudby. Od roku 2007, kdy Conference volně navázala na seriál Breakbeat Conference, organizátoři přivezli britské skupiny UNKLE, Bonobo, Atomic Hooligan, Hybrid, Grasscut, zpěvačku Andreyu Trianu, Američana Eskmo, norský elektrojazzový projekt Jaga Jazzist, Rakušany Bauchklang nebo německo-americkou skupinu De Phazz.
 
www.cnfrnc.cz

 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.