Share |

Komunitní centrum a zahrada kousek od Palmovky se otevřely veřejnosti

foto: pořadatel akce

Bydlíte na Praze 8 a chtěli byste pěstovat rajčata nebo jen příjemně strávit volný čas v zeleni? Na Kotlasce kousek od Palmovky si od června můžete vyhlédnout vlastní záhonek. A nejen to. Komunitní centrum se zahradou v budoucnu nabídne spoustu dalších aktivit pro děti i dospělé.
 
Za projektem stojí městská část Praha 8, která pro tento projekt poskytla zázemí a nezisková organizace RUBIKON Centrum, která už přes dvacet let pomáhá lidem s těžkou životní minulostí v návratu do života.
 
„Překrásný pozemek na Kotlasce jsme s kolegy objevili minulý rok na jaře a hned nám přirostl k srdci. Podařilo se nám získat dotaci na projekt komunitního centra a zahrady. Našim plánům byl nakloněn i místostarosta Radomír Nepil z radnice městské části Praha 8, která nám pozemek pronajala a dala tak zelenou projektu, který bude dělat radost nejen lidem z osmičky,“ říká pracovnice Komunitního centra a zahrady Kotlaska Kateřina Jirová.
 
Oficiálně se Kotlaska otevřela 27. června
Lidé, kteří žijí na Praze 8 v Kotlasce získají místo, kde budou moci příjemně trávit volný čas a možná se i seznámit se sousedy. Co si od působení Komunitního centra a zahrady Kotlaska slibuje místostarosta Prahy 8?
 
Jsem rád, že jsme mohli podpořit tento projekt, věřím, že pomůže nejen klientům neziskové organizace, ale krásná zahrada zpříjemní volný čas i občanům Prahy 8, kteří se pohybují v oblasti Kotlasky. V neposlední řadě komunitní zahrada pomůže i v budování dobrých a přátelských sousedských vztahů, což je v dnešní době často vzácností,“ uvádí místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil (ANO), který projekt podporuje od samého začátku.
 
Všechny informace, nejen o programu zahrady najdete na facebookové stránce komunitního centra s názvem Komunitní centrum a zahrada Kotlaska zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.