Share |

Kohoutková zdarma a s úsměvem. Kde s tím v Brně a v Praze nemají problém?

Café Buddha, Praha, foto restu

 
Voda z kohoutku je závadná, nemůžeme ji podávat z hygienických důvodů. To je smůla, zrovna se nám porouchalo potrubí. Kohoutkovou nevedeme, u nás dokonce i vaříme z balené! Není dobrá, zkazila by vám chuť jídla… Hmm, tyhle výmluvy už jste asi slyšeli. A určitě byste zvládli přidat i pár dalších perliček, kterými kdy pohotový číšník suše odpálkoval vaši žádost o sklenici obyčejné vody z kohoutku. Naštěstí restaurací, kde vám kohoutkovou přinesou nejen s úsměvem, ale třeba i s mátou a citronem, je stále více. Kde vám v Brně a v Praze natočí čerstvou vodu z vodovodu? Vypátrali to autorky portálu RESTU (www.restu.cz).
 
Restaurace U Kroka, Vratislavova 12, Praha, http://www.restu.cz/u-kroka/
V této malé rodinné restauraci pod Vyšehradem ochutnáte zejména českou tradiční kuchyni. Kuchyně respektuje přirozené chutě, a proto se zde nesetkáte s různými chemickými dochucovadly a aditivy.
Jedna Báseň, Jihlavská 7a, Brno, http://www.restu.cz/jedna-basen-bohunice/
Ať už zavítáte do restaurace Jedna báseň v brněnských Bohunicích, nebo dáte přednost posezení ve Wine & Coffee Baru Jedna báseň v centru města, kohoutkové osvěžení vám ochotný personál připraví v cuku letu. O váš pitný režim pak bude postaráno po zbytek vaší návštěvy. Na své si tu přijdou nejen vodomilci, ale také vegetariáni a bezlepkáři, na které menu rozhodně nezapomíná. Třeba takový grilovaný feta sýr s meruňkovou marmeládou nebo risotto z pravých hřibů, to je prostě jedna báseň!
Restaurace Zubajda, Zubatého 3, Praha, http://www.restu.cz/zubajda/
Útulné prostředí restaurace umocňuje rafinované osvětlení, které dodá na romantické atmosféře. Navíc je nyní restaurace rozšířená o letní a zimní zahradu. Servíruje se zde poctivá česká kuchyně a to v doprovodu tankového Plzeňského piva.
Bistro Ocean48, Palackého třída 60, Brno, http://www.restu.cz/bistro-ocean48/
No jistě, k rybám patří voda! A když je ryba na stole, musí být na stole i voda. V útulném a neustále plném rybím bistru Ocean48 tohle ví moc dobře, proto vám karafu s vodou položí na stůl automaticky. V letních parnech přijde tohle dokonale orosené osvěžení vhod – voda je vždy plná ledu, citronu a máty. Z rybího menu vyzkoušejte třeba výborný lososový burger, vydatnou rybí polévku nebo lehkého tuňáka v sezamu a budete se cítit jako ryba ve vodě.
Restaurace Estrella, Opatovická 17, Praha., http://www.restu.cz/estrella/
Ačkoli je tato restaurace velice drobného charakteru, můžete klidně vstoupit s velkým očekáváním. Vegetariánská restaurace nabízí vynikající speciality a vstřícný personál bude vždy po ruce. Kromě stálého menu si můžete vybrat některý ze sezónních pokrmů.
Fresh Freaks, Lidická 46, http://www.restu.cz/fresh-freaks/
Také v téhle modro-bíle laděné stylovce vedle městského parku Lužánky, kde si pohodlí můžete udělat třeba na dřevěných paletách, před vámi karafa s vodou přistane bez okolků. Vody je u těchto „vyznavačů čerstvosti“ dost pro všechny hosty, zato pšenice má do kuchyně vstup zakázán. Restaurace je totiž zcela bezlepková a navíc každé jídlo nabízí ve variantách pro masožravce i vegetariány, případně vegany. Dokonce i v poledním menu najdete vždy jednu vegan polévku a jeden veganský hlavní chod. A poslední lok kohoutkové si nechejte ke kávě a luxusnímu veganskému cheesecaku nebo roztomilým cupcakes.
Café Buddha, Balbínova 19, Praha, http://www.restu.cz/cafe-buddha/
Restaurace je zaměřená na sushi a thajskou kuchyni. Včetně fantastického jídla vás může upoutat i zajímavý interiér. Indonéský šéfkuchař Ketut, který vládne v místní kuchyni, má mnoho zkušeností ze světa a rád experimentuje. Právě proto zde ochutnáte jedinečné chutě.
Dvorek pod Petrovem, Petrov 1, Brno http://www.restu.cz/kavarna-dvorek-pod-petrovem/
Ještě jste neobjevili tohle skryté místečko pod katedrálou svatého Petra a Pavla? Tak rychle šup tam a nejen na kohoutkovou vodu, kterou vám budou po celou dobu vašeho posezení poctivě dolévat. Tekutiny i energii můžete v tomhle malebném zákoutí doplnit už zrána u netradičního snídaňového menu. Co třeba vaječné quesadillas nebo chia puding? A večer přijďte na domácí quiche, vynikající víno, či míchané drinky. Pozor! Nezapomeňte zapíjet čistou vodou z vodovodu.
Cacao, V Celnici 4, http://www.restu.cz/cacao/
Cacao je spojením restaurace, kavárny, cukrárny a lounge. Ochutat zde můžete domácí zmrlinu, raw dezerty, vlasní juice a koktejly. Základním pravidlem zde je podávat pokrmy v souladu s trendem zdravého životního stylu.
autorky: Martina Lancingerová, Iva Strouhalová

 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.