Share |

Knižní tip: O kolečko míň - můj život s autismem

foto: pořadatel akce

Josef Schovanec
O kolečko míň – můj život s autismem
Autentický pohled do nitra člověka, který svůj handicap dokázal proměnit ve výhodu.

 
Schovancova kniha představuje autentický ponor do nitra člověka, který svůj handicap dokázal proměnit ve výhodu. Ve Francii vzbudilo jeho svědectví mimořádný ohlas – šlo o vůbec první vyprávění muže postiženého autismem, jenž nechal veřejnost nahlédnout do svého vnitřního světa. A podobné výlučné postavení má vydání knihy O kolečko míň i v českém prostředí. Autor, jenž sám ovládá deset jazyků, prokazuje nejen nebývalou stylistickou a myšlenkovou kultivovanost, ale též ohromující vzdělanost a sečtělost, a nabízí tak čtenářům strhující a napínavou výpravu do zákoutí lidské mysli.
 
„Josef Schovanec vypráví svůj životní příběh, unikátní a zároveň lidem s autismem a jejich rodinám povědomý. Příběh jedince, kterého od dětství provázela nejistota, nepochopení a izolovanost. Ač by mohl být jako vysokoškolsky vzdělaný člověk považován za úspěšného, musel čelit množství narůstajících psychických problémů. Teprve když zjistil, co je příčinou jeho odlišnosti, byl schopen rozvinout svoje nadprůměrné schopnosti.“z předmluvy Kateřiny Thorové, ph.d.
 
 
Josef Schovanec (1981) se narodil v městečku Charenton-le-Pont na předměstí Paříže do rodiny českých emigrantů. V 19 letech málem nepřežil psychiatrické „léčení“ psychofarmaky, následně u něj byl konečně správně diagnostikován Aspergerův syndrom. Po maturitě z matematiky pokračoval studiem jazyků, v nichž nechyběly hebrejština, sanskrt, perština či amharština. Je držitelem diplomu z elitní vysoké školy Sciences Po a doktorátu z filozofie.
 
Vydává: Nakladatelství PASPARTA, ve spolupráci s nakladatelstvím PASEKA
205 stran, cena 229 Kč
Kniha vychází 5. 12. 2014.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.