Share |

Knížky do ucha aneb Velký audioknižní čtvrtek již tento týden

Mlýn na mumie i Eco

5. listopadu se poprvé představí Velký audioknižní čtvrtek. Bude zaměřený na audioknihy a stane se tak další akcí, která patří do rodiny Velkého knižního čtvrtku. Na pulty knihkupectví dorazí osm audioknižních novinek. 
 
„Zejména na popud čtenářů – posluchačů, jsme se rozhodli přinést tento podzim i novinky z oblasti audioknih. Je to segment, který zaznamenává velký nárůst příznivců. Vybrané novinky nabídneme nově tedy nejen čtenářům papírových a elektronických knih, ale i těm, kteří si knihy rádi pouštějí do ucha,“ říká zástupce pořadatele Ctirad Fuchs. 
 
Stejně jako u knižního čtvrtku, tak i Velký audioknižní čtvrtek budou doprovázet slevové akce na prodejnách v den vydání novinek. Tradičně je připravena akce v Městské knihovně v Praze na Mariánském náměstí, kde 5. listopadu od 17:00 hodin proběhne setkání s interprety a režiséry nazvané Knížky do ucha aneb jak se dělá audiokniha. Pozvání přijaly populární herečky Taťjana Medvecká a Lenka Vlasáková, dále herec Ivan Řezáč a režiséři Jindřiška Nováková a Jiří Tušl. Pořadem bude provázet rozhlasový moderátor Vladimír Kroc.
 
V nabídce Velkého audioknižního čtvrtku se objeví například úplně čerstvá novinka a bestseller Umberta Eca Nulté číslo (u nás vyšlo 1. 10. 2015), kterou načetl populární herec Petr Oliva, Želary Květy Legátové v podání Lenky Vlasákové nebo knižní bestseller Himmlerova kuchařka od Franze-Oliviera Giesberta v interpretaci Taťjany Medvecké. Nabídka pamatuje i na dětské čtenáře a to v podobě Chytrých pohádek pro malé rozumbrady od Jiřího Žáčka, které namluvil Oldřich Kaiser a pohádek Radka Adamce a Milana Zimmermana Bubákov v interpretaci Jiřího Somra, Oty Jiráka, Jiřího Lábuse, Ivo Šmoldase nebo Pavla Lišky. Kompletní nabídku ještě doplňují Klasici laskavého humoru, kde ze svých knih čtou a na své kolegy vzpomínají např. Jan Werich, Zdeněk Svěrák, Ivan Kraus nebo Milan Lasica, kniha Alice Claytonové Nabíječ, kterou namluvila Sára Saudková a staropražská detektivka Petra Stančíka Mlýn na mumie (cena Magnesia Litera 2015) v podání Zdeňka Maryšky a Ivana Řezáče.
 
 www.audioctvrtek.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.