Share |

KNIHA TI SLUŠÍ

foto: Kniha Ti sluší

Pod heslem Kniha ti sluší proběhnou v týdnu od 18. do 23. dubna 2016 po celém Česku oslavy Světového dne knihy a autorských práv. Nová kampaň Svazu českých knihkupců a nakladatelů, do které se tentokrát vedle nakladatelství a knihkupectví poprvé zapojí i knihovny, si klade za cíl propagovat českou knižní kulturu.
 
Protože samotný Světový den knihy (23. 4.) připadá letos na sobotu, budou oslavy trvat už celý týden před ním.
 
Ti, kdo si v tomto období koupí v knihkupectvích zapojených do kampaně knihy, zdarma jako dárek dostanou unikátní CD autorského čtení, pro které načetli ukázky ze svých knih Michal Viewegh, Halina Pawlowská, Petr Stančík, Petra Soukupová, Michal Šanda, Josef Formánek, Václav Větvička, Radka Denemarková, Václav Kahuda a další.
 
Nákupem knih během tohoto týdne navíc čtenáři přispějí organizacím zaměřujícím se na pomoc lidem se zrakovým postižením. Díky nim se tak románové příběhy či básně dostanou i k těm, kteří si je kvůli svému handicapu jinak nepřečtou.
 
Slogan Kniha ti sluší je heslem dlouhodobé kampaně Svazu českých knihkupců a nakladatelů. Představí knihu jako moderní, trendy předmět, který díky svému obsahu může být člověku společníkem ve všech životních situacích. „O významu čtení toho už bylo řečeno mnoho. My ale chceme jít ještě dál a ukázat knihu jako symbol; jako součást životního stylu současných i budoucích generací,“ říká předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů Martin Vopěnka.
 
Mediálními tvářemi kampaně se stali Hana Vagnerová a Václav Jílek. Mediálním partnerem projektu je Český rozhlas Radiožurnál.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.