Share |

Kniha džunglí bude 3D film

Začalo natáčení nového celovečerního 3D filmu společnosti Warner Bros. Pictures na motivy oblíbené klasiky Rudyarda Kiplinga Kniha džunglí. V celovečerním režijním debutu Andyho Serkise, ve kterém se mísí herecké výkony s technikou snímání pohybu, uvidíme hvězdné obsazení, včetně držitelů Oscara Christiana Balea a Cate Blanchett a držitele nominace na Oscara Benedicta Cumberbatche.
 
Příběh nás zavede do indické džungle, kde smečka vlků vychovává lidské dítě, Mauglího. Když si Mauglí pod vedením medvěda Balúa a pantera Baghíry osvojuje často krutá pravidla džungle, postupně ho zvířata v džungli přijímají jako jednoho z nich. Všechna, až na jedno: obávaného tygra Šér Chána. Ale když se Mauglí setkává s vlastním druhem, s lidmi, zjišťuje, že v džungli může číhat ještě větší nebezpečí.
Představitelé ústředních zvířecích postav filmu jsou: Benedict Cumberbatch („Kód Enigmy“, „Hobit: Bitva pěti armád“) jako tygr Šér Chán; Cate Blanchett („Jasmíniny slzy“, Popelka“) jako had Ká; Christian Bale („Fighter“, trilogie „Temný rytíř“) jako panter, Baghíra; Andy Serkis („Úsvit planety opic“, trilogie „Pán prstenů“) jako medvěd Balú; Peter Mullan („Hercules“, „Válečný kůň“) jako vůdce vlčí smečky Akéla; Tom Hollander (filmy „Piráti z Karibiku“, „Pýcha a předsudek“) jako mrchožroutská hyena Tabaki; Naomie Harris („Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě“, „Skyfall“) jako vlčice Niša, která Mauglího adoptovala jako jedno ze svých vlčat; Eddie Marsan („Sněhurka a lovec“, „Sherlock Holmes“) jako Nišin druh Vihan; a Jack Reynor („Transformers: Zánik“) jako Mauglího vlčí bratr. Postavu Mauglího, dítěte vychovaného vlky, ztvárnil mladý herec Rohan Chand („Láska na kari“, „Na život a na smrt“).
Producentem filmu je Steve Kloves, autor scénářů k sedmi úspěšným filmům „Harry Potter“, a Jonathan Cavendish („Královna Alžběta: Zlatý věk“, „Bridget Jonesová - S rozumem v koncích“), výkonnou producentkou je Nikki Penny („Gravitace“). Scénář na motivy příběhů Rudyarda Kiplinga napsala Callie Kloves.
Ve filmovém štábu se Serkisem spolupracovali: vedoucí výpravy Gary Freeman (Popelka“), držitel Oscara vedoucí střihu Mark Sanger („Gravitace“) a držitelka Oscara návrhářka kostýmů Alexandra Byrne („Královna Alžběta: Zlatý věk“).
Uvedení filmu v ČR je naplánováno 5. října 2017.
 
Foto Tony Hisgett / CC by SA 2.0


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.