Share |

KITTEN DE VILLE & PRAGUE BURLESQUE

foto: Kitten de Ville

Od října minulého roku odehrála Pražská Burleska přes třicet úspěšných představení v divadle Royal. Dávno překročila samotný rámec obyčejné burleskní přehlídky a stala se tak plnokrevnou show, která ve světě nemá obdoby. Snové obrazy prokládané humornými scénkami a emotivními příběhy, které diváka ustavičně lákají. Sezóna vyvrcholí 19. června, kdy se k nim připojí legenda světové burlesky, Kitten De Ville.

 

Přes léto pak chystají zbrusu nový program pro nadcházející období. Vystoupení se opět budou konat od 18. září, pravidelně, každý pátek. Můžeme se těšit na pompézní kostýmy, nové originální rekvizity a výpravnou show, která nabídne akrobacii, balet, zpěv, speciální efekty i půlnoční překvapení.Sonny Vargas společně s Miss Cool Cat, Lady Mousellycou a Angelinou Angelic již prokázali, že se dokážou vyrovnat světové špičce. Během půl roku v Royalu hostovali ty nejlepší burlesque performers z celého světa. Zvučná jména jako Armitage Shanks, Erochica Bamboo, Domino Barbeau či Koko La Douce jsou toho jistě důkazem!
 
Kitten de Ville, známa také jako „Ztělesnění burlesky“ je jednou z klíčových postav neoburleskního hnutí v USA. Svou kariéru začala v roce 1994, v dnes již legendárním troupe The Velvet Hammer, jehož pravidelně vyprodaná představení se zasloužila o oživení burleskního umění v 90. letech. Ke slibné kariéře burleskní superstar přibyla také spolupráce s těmi nejlepšími fotografy, včetně zvučných jmen jako David Lachapelle či Bunny Yeager. Fotografie Kitten se objevily v řadě kalendářů, novin, knih, a zdobily přední obálky světových časopisů. Silný, takřka ikonický vzhled blonďaté Kitten byl inspirací desítkám umělců. Kitten uskutečnila svůj první herecký debut v Hollywoodu, ve snímku Auto Focus, kde si zahrála po boku hvězd Willema Defoea a Grega Kinneara. Kromě filmu si Kitten podrobila i přehlídková mola a předváděla oblečení pro značky jako Jean- Paul GaultierSyren a Agent Provocateur. Dnes se Kitten De Ville řadí mezi ty nejlepší umělce z burleskní branže. Jako mnohokrát oceňovaná mezinárodní burleskní superstar vystupuje napříč Spojenými státy a Evropou. Z titulů, kterými se Kitten honosí, můžeme vybrat například Miss Exotic World 2002 a nebo Queen of the Quake. Multitalentovaná Kitten také produkuje úspěšnou show Rock&Roll StripShow a v Kalifornii vede svou vlastní školu burlesky


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.