Share |

Když se propíchne bod smrti aneb kecy, žvásty a bláboly o piercingu

SHE-MON z HELLu ví, kam píchnout Foto © Khiria

 
„Po piercingu vám vypadají zuby, vlasy, sleze kůže, shnijou orgány… Ale když napíchnete bod smrti, tak to je vůbec nejhorší!“ Pierceři SHE-MON a Míla Bugtcher z legendárního pražského tetovacího a piercingového studia HELL.cz vyjmenovávají největší bláboly, které o piercingu kolují.  
 
Klasikou je fáma, která praví, že náušnici v pravém uchu nosí pouze homosexuálové. Přestože je to evidentní pitomost, poměrně často se stává, že muž, který si nechává propichovat ušní lalůček, se před úkonem zeptá, zda zvolil správné ucho, aby tím neutrpěla jeho heterosexualita. 
 
To, že piercing způsobuje rakovinu, ví spolehlivě většina důchodkyň ze sámošky. Odborníci z HELLu si s babkami ovšem drze dovolí nesouhlasit: „Piercing jako původce karcinomu je naprosto nesmyslná teorie. Špatně provedený a nevhodně ošetřovaný piercing sice může přinášet komplikace v podobě lokálních zánětů, ale takové problémy vyřeší dobrý piercer a každý lékař. Některé dlouho zanedbávané případy sice vypadají hrozivě, ale s rakovinou nemají nic společného.“ 
 
Pak tu máme bod smrti. Místo, které, když se propíchne, postižený na fleku umře. Něco jako taková moderní Achillova pata. Takovýhle smrtící bod samozřejmě neexistuje. Kdyby ano, musely by se asi vydávat zbrojní pasy i na sichrhajsky. Původ tohohle žvástu tipujeme buď na pošahané esoteriky, nebo zoufalé rodiče, snažící se za každou cenu vymluvit své ratolesti kovovou ozdobu.
 
To, že piercing jazyka ničí zuby a chuťové buňky zní naopak docela logicky. Kovový šperk v jazyku může nárazy poškozovat zubní sklovinu, to je prostě fakt. V HELLu se rozhodli toto riziko výrazně snížit tak, že k piercingu jazyka dávají zdarma akrylátové kuličky, které jsou k zubní sklovině o dost šetrnější. I když do nich nositel či nositelka omylem kousnou, kulička rupne, zatímco zubiska zůstanou v pořádku. Co se týče chuťových buněk, těch jsou na jazyku tisíce. I pokud by vpich nějaké poškodil, schopnost gurmánského vychutnávání zůstane nadále nezměněna. 
 
„Po piercingu pupíku nebudeš mít děti,“ straší matky svoje dcerušky, když ve čtrnácti začnou otravovat o něco bejskavého na bříško. Zajímavé je, že v některých kulturách se piercing pupku naopak aplikoval proto, aby zajistil ženě početí. I když tohle matky čtrnáctek asi taky moc neuklidní. Piercer a expert na těžké tělesné modifikace SHE-MON dodává: „Jediným možným důvodem pro neplodnost způsobenou piercingem pupku je, kdyby špatně provedený, zanícený a dlouho neléčený piercing způsobil rozsáhlou sepsi, která by zasáhla orgány související s reprodukcí.“ Matky proto mohou bez obav svěřit dcery do rukou odborníků. Ještě je třeba pamatovat na to, že pupek je jedním z nejdéle se hojících piercingů (trvá to téměř rok) a proto není vhodné jej provádět v letních měsících.
 
Také se proslýchá něco o tom, že piercing genitálií způsobuje u mužů impotenci a u žen frigiditu. Piercer Míla, sám majitel úctyhodné sbírky šperků v intimní oblasti, to důrazně odmítá. „Dovedu si představit, že se někteří střelci rozhodnou ušetřit pár stovek nebo se opijí a dostanou strašně chytrý nápad teď hned si ho propíchnout. Perforace některé z cév kombinovaná se sepsí může mít negativní dopad na funkci rostlináře. V tomhle zastávám Darwinovu teorii: pokud se některý z těchto „specialistů“ nebude moci rozmnožovat, nebude to pro lidský genofond příliš velká ztráta.“ Správně provedený genitální piercing po zahojení působí přesně naopak. Stimuluje při sexu a celkově zlepšuje požitek. Některé genitální piercingy mají sice pouze estetickou funkci, většina z nich se ale dá provést tak, aby posunuly sex ještě o kus dál. Míla se specializuje na genitální piercingy již 12 let, do HELLu za ním dojíždějí lidé často i stovky kilometrů, protože tohle se prý skutečně vyplatí. 
 
„Tyto piercingy nejsou jen doménou mladých, spousta mých zákazníků je ve věku kolem 50 let. Vědí co, chtějí, dovedou si užívat sex a chtějí ho dále zlepšit.“ Genitální piercing dnes ale trochu zastiňuje beading - technika, při které se silikonové kuličky, implantuji pod kůži penisu, což vytvoří dráždivé hrbolky, zvětší penis a dá mu šmrnc. I tuhle neobvyklou variantu genitálního zdobení Míla ovládá rovněž.
 
Takže co z toho vlastně plyne? Píchat a bodat do sebe můžete jak divocí. Bod smrti sice netrefíte, nicméně jsou tu pořád mraky tepen, žilek, žláz a svalů, které není radno proděravět. Proto jehlu svěřte radši do rukou profíkovi, který ví, kam píchnout. A bacha, následná péče je stejně důležitá jako správné provedení piercingu. Takže neflákat to!
 
text: hell.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.