Share |

Kdo bude v říjnu na Designbloku?

Designblok zveřejňuje vystavující. Devatenáctý ročník nabídne výstavy rekordních tří stovek designérů
 
Devatenáctý ročník pražského mezinárodního festivalu designu a módy letos uvede instalace 304 designérů, módních návrhářů a designérů šperku. Návštěvníci se mohou těšit na přednášky tvůrců, moderované diskuze, divadlo a kreativní zpracování tématu Jídlo v podání českých i zahraničních designérů. Designblok se koná od 26. – 30. října 2017.
Hlavním výstavním prostorem Designbloku bude letos již potřetí prostor pražského Výstaviště. Festival představí novinky tuzemských i zahraničních designérů a výrobců, a to nejen v oblasti nábytku, svítidel nebo bytových doplňku, ale také módy, šperku, dětských hraček, knih nebo elektroniky. Účastníci budou letos z deseti zemí.
„Na letošním Designbloku představíme významná jména světových designérů vedle mladých talentů vybraných z celé Evropy. Kurátorský team letos připravil také velmi zajímavý výběr v Art House Designbloku. Chceme ukázat design v plné jeho šíři. Proto se na různých platformách představí vedle sebe průmyslový design určený pro běžnou spotřebu a umělecký designu, který je určen pro sběratele. Velký důraz letos klademe na mladý design; soutěž Diploma Selection představí třicet nejlepších evropských diplomových prací, Erste Premier Talent Display zase mladé české studenty,“ vysvětluje ředitelka Designbloku Jana Zielinski.
V Superstudiu návštěvníci najdou novinky firem. Letos obnovená tradiční sklářská značka Rückl vystaví novou kolekci broušeného skla od Ronyho Plesla, instalace firmy Brokis zaujme svítidly ve tvaru makronek od Lucie Koldové, BOMMA se účastní poprvé pod vedením nových uměleckých ředitelů, studia deFORM a nově se představí také automobilová značka Renault se svou vlajkovou lodí – limuzínou Espace.
Openstudio, tedy levé křídlo Průmyslového paláce, bude patřit 169 designérům, studiím, školám a módním návrhářům. Výstavy a kolekce budou prodejní, takže si návštěvníci budou moci nejen prohlédnout, ale i nakoupit. V Openstudiu se otevře také diskuzní platforma Reflex Stage, která celý týden naplní doprovodným programem tematických diskuzí, přednášek a workshopů.
Fanoušci uměleckého designu budou mít možnost zhlédnout projekty na pomezí umění a designu v prostoru Art House v Lapidáriu Národního Muzea. Designér a profesor pražské UMPRUM Jiří Pelcl vystaví novou kolekci váz Symbióza, která kombinuje materiály a organické tvary skla. Studio LLEV uvede kolekci mýdlových objektů a Maxim Velčovský vytvoří speciální instalaci Štěstí ze skleněných střepů. Celkem bude v Lapidáriu umístěno 22 uměleckých instalací českých designérů i zahraničních hostů.
Celý Designblok bude protínat ústřední téma Jídlo, které bude patrné v jednotlivých instalacích designérů, doprovodném programu i v centrálním prostoru. „Střední hala se promění v Designérii, zážitkovou krajinu na téma Jídlo, kterou pro letošní rok vytvořili Maxim Velčovský a Veronika Jiroušková. Designérie na sebe vezme podobu české cukrárny a nabídne návštěvníkům gigantické objekty ve tvaru známých pochoutek a zákusků. Téma Jídlo bude patrné také v doprovodném programu Designbloku, který letos osvěží kuchařské show, ochutnávky, tematická pásma a divadelní představení,“ dodává kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.