Share |

Kazetová anketa: Janja Prokić

Colours of Ostrava jsou tu a my pro vás máme poslední díl festivalových anket.
Loni měla velký úspěch zóna H&M BLOCK - a bude pokračovat i tento rok.. Půjde o místo, jde si budete moci nejen odpočinout, ale i vytvořit originální věci třeba z kazet - recyklace a upcyklace bude velkým tématem letošního ročníku.

 
JANJA PROKIĆ, šperkařka
 
Kazeta pro tebe znamená…
Dětství. Pamatuju si, jak jsem si jako dítě v Bělehradě na starém kazeťáku nahrávala songy z rádia a jak jsem řešila, aby to na sebe navazovalo :) Pak jsme pořídili ten, co měl místo na dvě kazety a to znamenalo úplný posun v dětských mixech, jak hudebních, tak povídacích s kámoškou :)
 
Kdy jsi naposled držela v ruce kazetu? Co na ní bylo?
Úplně nedávno při vybalování krabic ze stěhování. Objevila jsem krabici se starými kazetami a cédéčkami z puberty. Třeba kazetu Roni Size & Reprazent, myslím, že tahle byla ohraná tak milionkrát :)
 
Zážitek s kazetou, na který nikdy nezapomeneš?
Když mi bylo kolem patnácti let, jezdili jsme pravidelně s kámoši na chalupu do vesnice Držkov. Jeden z nich měl plastový kufříček a v něm pečlivě srovnané a popsané kazety, které jsme si pouštěli na cestu. Byly úhledně nadepsány mikrotužkou. Bílý obal / šedé písmo… Ten kamarád je nikomu nechtěl půjčovat, protože jsme je pořád ztráceli. Takže je ním v případě potřeby nahrával :)  
 
TOP5, kterou bys chtěla poslouchat cestou na Colours?
Pustím si asi něco, co tam bude hrát, ať se můžu naladit :) Takže nejspíš Booka Shade, UNKLE, Max Cooper, Extrawelt...


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.