Share |

Káva jako jedna z ingrediencí moderní špičkové gastronomie!

Univerzita kávy v pražském Karlíně se rozhodla opět posunout hranice toho, co vše se ohledně kávy můžete naučit. Díky spolupráci italské kávy illy a jednoho z nejlepších českých kuchařů Tomáše Stehlíka vznikl speciální kurz pro ty, kteří se s kávou chtějí naučit doslova kouzlit.
 
Šéfkuchař, který má bohaté zkušenosti z vyhlášených pětihvězdičkových restaurací a otevíral i proslulý Buddha Bar hotel připravil speciální pětichodové menu, které si účastníci kurzu sami zkusí pod jeho dohledem připravit. Jak je u Tomáše Stehlíka zvykem, vyladil pokrmy do asijských tónů, přičemž inspirací mu mohly být jak zkušenosti s vedením kurzů thajské kuchyně na Pražském kulinářském institutu, tak vedení Karlínské restaurace Woker.
 
První kurz Vaření s kávou se uskuteční 23. února v sídle Univerzity kávy (Pernerova 55) od 17:30, cena kurzu je 2 900 Kč. Přihlásit se můžete na www.unicaffe.cz
 
V průběhu čtyř hodin se účastníci kurzu naučí připravit následující pokrmy:
 
Hovězí satay s arašídovo-kávovým dipem
Krevetové cappuccino
Kuřecí supreme s kávovým teriyaki glazé
Sezamové soba nudle s wakame by „woker“
Poisson fruit raviola s chilli a kávovo-kokosovou pěnou

 
O kávě illy
Káva ILLY se již od roku 1933 praží v italském přístavním městě Terst a vyváží se do více než 140 zemí světa. Její unikátní chuť určuje pečlivě sestavená směs devíti druhů 100% kávy arabica, kterou sestavují degustátoři z několika tisíců vzorků. ILLY je ve světě známé nejen jako prémiová káva, ale také jako značka, která neustále přichází s inovacemi a snaží se o udržitelný rozvoj. Po celém světě, včetně České republiky, provozuje vzdělávací systém, který je určen jak profesionálům, tak zájemcům z řad veřejnosti. V Brazílii pak společnost illycaffe provozuje speciální centrum pro pěstitele. ILLY je stále italskou rodinnou firmou.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.