Share |

Kapyderm: Dejte si na vlasy přírodní ingredience bez bludů

Vyzkoušeli jsme vlasovou diagnostiku i proceduru. Je to fajn.
foto kapyderm

Kapyderm: dejte si na vlasy přírodní ingredience bez bludů
 
 
 
Firem nabízejících přípravky na ošetření vlasů jsou tucty. Lidí nabízejících, že poznají, co vašim vlasům chybí, a pomůžou vám, je o něco méně, ale pořád to jsou nepřehledné zástupy. Nemalá část tohoto průmyslu navíc pracuje se zbytečným zastrašováním: ježišmarjá, přišla jste za pět minut dvanáct, pokud nechcete oplešatět a následně zemřít ve strašlivých křečích, musíte si ihned koupit tohle, tohle, ale nebude to fungovat ještě bez tamtoho… tak tohle kapyderm není.
 
Vzhledem k podstatě protišedi.cz, které rýpe do věcí, které jiní odkývou, bylo třeba se přesvědčit na vlastní oči a poklást hromadu otravných dotazů. Obstál kapyderm?
 
Kde to je a za kolik se na vás podívají?
Na hlavu se vám kouknou ve Vlasovém ateliéru Fame (Anglická 1, kousek od Václaváku). Analýza je zdarma. Probíhá to tak, že v uzavřené místnosti (abyste před ostatními nemuseli sdělovat nic osobního) zodpovíte hromadu otázek o svém životním stylu. Lukáš Rossbach, který absolvoval léta školení a praxe, se vám koukne na vlasovou pokožku, prostým okem i kamerkou (výstup z ní můžete sledovat i sami na obrazovce, je to docela dobrodružné). Nijak vás neděsí a neprudí. A neslibuje zázraky. Civilní přístup bez nesmyslů je v dnešní době zásadní přidaná hodnota. Sympatický takovým “old school” způsobem je i přístup výrobce k designu: Žádné fancy srandičky. Vzhlede obalů je už léta stejný. Logo a design se měnit nebude a basta.
 
Co s vámi provedou pak?
Od toho, co tricholog na vaší hlavě najde, se odvíjí další postup. Pokud máte nějaký zásadnější problém, jako třeba lupenka, budete potřebovat speficickou péči. Pokud je vaše kštice víceméně OK,  poradí vám tu vhodnou kosmetiku a můžete pak absolvovat také vlasovou proceduru (na tu se ale musíte objednat). Příjemné přípravky voní a vaše hlave se po jejich použití bude cítit… normálně. Nic nikde nepálí, neprudí. Máte pocit čisté, dobře poetřené kštice - a příjemný dojem, že přesně tak to má být.
 
 
Diskuse s trichologem může být užitečná: dozvíte se, co nedělat. Nás zaujaly dva mýty, které propagují i docela seriozní média a o které se chceme podělit:
1)  Vlasy se po mytí mají nechat samovolně uschnout
Voda má kyselé pH a přispívá tudíž k dehydrataci pokožky. Není sice vhodné „pálit“ denně vlasy žehličkami či fénem na plný výkon z dvoucentimetrové vzdálenosti, ale přiměřené fénování je vhodné.  
2) Zelené čaje tralala
Podle Lukáše Rossbacha je nejvhodnější pít čistou, neperlivou vodu. Nedoporučuje se velké množství zelených nebo detoxikačních čajů. Mají tendenci odvádět vodu z těla, tím nás dehydratují a pokožka ztrácí svou elasticitu.  
 
 
Principem je, že v zdravém těle je nejen zdravý duch, ale že zdravé tělo udělá hezké vlasy. Pokud jste plešatí nebo nemocní, nebudete vypadat jako 15letá vlasová modelka, ale můžete ze své situace vytěžit maximum. To bereme.
 
 
Konkrétní výrobky od kapydermu:
 
Kolagenová emulze ro hydrataci vlasové pokožky
Působí na povrch pokožky a vlasů. Odstraňuje svědění a ulevuje napětí pokožky. Hydratuje pokožku i vlasy a vyživuje je. Je vhodný i na podrážděnou pokožku a působí proti tvorbě lupů.
543 Kč
 
Šampon pro suché vlasy a pokožku 
Dodává vlasům látky nezbytné pro správnou výživu vlasového vlákna, čímž opětovně navrací pružnost, lesk a pomáhá regeneraci vlasového keratinu. Vyrovnává přirozeně kyselé prostředí vlasové pokožky.
400 Kč
 
Esenciální olej K1 Kapyderm pro regeneraci vlasové pokožky
Uvolňuje napětí a regeneruje buňky obnovující poškozená místa vlasové pokožky.
501 Kč
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.