Share |

Kamu píše kuchařku, tak jsme se zeptali

Nejbarevnější kuchařka od Kamily Kamu Rundusové

"Jsem mladá a tak trochu bláznivá kuchařka se zálibou v exotické kuchyni, známá spíše pod přezdívkou Kamu. Podílejte se a podpořte vydání mé první autorské knihy, protože to bude jednoznačně to nejbarevnější, co bude zdobit vaši poličku v knihovně!" píše Kamu na Hithitu. Slavnou kuchařku, která okouzluje svou zálibou v exotické kuchyni, jsme proto požádali o pár odpovědí na naše otázky - tohle je přece proti šedi:)

V čem bude jiná než těch kvadrilion tintilionů jiných kuchařek, co jsou na trhu?
Určitě bude barevnější než všechny ostatní. A teď nemám na mysli fotky či grafiku (ačkoliv tam taky slušně řádíme), ale spíš obsah. Řekla bych, že se jedná o takový soupis mých cestovatelských zážitků spojených s různými tradičními i autorskými jídly a chutěmi navíc obohacené o různé příhody a historky právě z mých cest. Čím déle na knize pracuju, tím víc je mi jasný, že to bude pořádná bichle plná nejen skvělého jídla a báječných surovin, ale taky zajímavých informací a komických zážitků.

Asijská kuchyně je teď v kurzu - jaký jsi zvolila přístup? Zaměřuješ se na nějakou konrétní oblast Asie? A najdeme v tvé kuchařce i jiné zeměpisné oblasti?
Právěže to beru hodně křížem krážem po celém světě. Poukazuju na rozdíly mezi indickým, srílanským a thajským kari, na používání citronové trávy v Peru a naopak ve Vietnamu, na ceylonskou a vietnamskou skořici, kde je sehnat, jak je používat a proč.
Náš celý svět je plný chutí a spojujou je právě báječné suroviny. A my máme kliku, že se u nás už dneska skoro všechny dají sehnat. Jen je málo využíváme.

Jsou tam recepty, které jsi sebrala na cestách, nebo tebou vynalezené? Nebo je to smícháno?
Rozhodně od obojího něco. Do tradičních receptů jako je Pho nebo Tom Yum si zasahovat nedovoluju. Pak ale na základně použitých ingrediencí, kdy se rozhodnu, že do thajské polévky přidám indické koření a ono to skvěle dopadne, vynalézám recepty vlastní, a těch tam taky najdete spousty. A řekla bych, že i mnohem víc. Můžete ale čekat o mnoho receptů např. od asijských babiček a indonéských kuchařů, které jsem poznala na svých cestách.

Co obrazová stránka, kdo fotil?
Světe div se, ale budeme fotit až srpnu. Důležitý je obsah, pak až teprve přijde na řadu všechna ta omáčka.

Budou nějaké akce, až kniha vyjde? Autogramiády, nějaké žranice?:))
Určitě jo. Plánujeme objet ČR a to města jako jsou Brno, Ostrava, České Budějovice aj. (celkem 6) a rozhodně můžete čekat super akci s hudbou, jídlem, pitím...

Jednu chvíli jsi figurovala v bistru Spicymama na Černém mostě, ale už tam nejsi - ?
Ano, to je pravda. Spolupráce s investory nedopadla bohužel nejlíp, ale obohatilo mě to v jiných věcech. Naštěstí teď už doopravdy pracuju na to svém vlastním projektu a protože si to vydávám sama, nikdo mi do toho tentokrát moc kecat nemůže:D

Co je u tebe nového jinak? A chystáš se zas někam do dálav?
Tak to teď určitě nepřichází v úvahu. Kromě krátkého surfového výletu do Francie, který mě čeká za týden, budu hezky od července do září zavřená v kuchyni a kanclu tvořit knihu.

A nějaký tip nebo recept na jídlo, co je super do vedra, ale zasytí?
Rozmixované avokádo s medem, chilli, limetou a chia semínkama.
 
www.hithit.com/cs/project/3699/nejbarevnejsi-kucharka-od-kamily-kamu-rundusove


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.