Share |

Kam a za kolik na Designbloku

 
 
Designblok odstartoval. Máme pro vás podrobnější info o místech konání a slevách.
 
Designblok se koná první říjnový týden ve dnech 4.-9.10.2011. Představí studia, designéry,  obchody s designem, interiérem a módou, školy a instituce. Loňský Designblok navštívilo více než 38 000 diváků, čímž se Dny designu v Praze stávají jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí u nás. 
 
Třináctý ročník přináší celkem 220 prezentací, výstav a přehlídek na více než 59 místech po celé Praze. Mezi účastníky naleznete 94 nejlepších obchodů s designem, interiérem a módou, 18 módních návrhářů a 89 designérských studií, designérů, škol a institucí. 
Superstudio Futurama nabídne plochu 7 500 m2, Šporkovský palác pak 6 400 m2.
 
Superstudia Designboku 2011 
 
První Superstudio je zaměřené především na interiérový design a bude v nové kancelářské budově Futurama ve Futurama Business Parku v Karlíně přímo na stanici metra Invalidovna. Jedná se o velmi zajímavou budovu, která jako jediná v České republice vlastní ekologický certifikát Breem, nejvyšší možnou ekologickou certifikaci, a jejím majitelem je společnost Erste Group Immorent. 
Návštěvníci zde najdou sekci Créme de la Créme, která představí výběr špičkových designérů vedle zahraničních i českých výrobců nábytku, bytových doplňků a svítidel, a sekci Young and Fresh předvede nastupující talentované designéry a školní ateliéry. 
V Superstudiu Futurama bude k vidění i několik mimořádných výstavních projektů. Pepsi představí svou Klubovou epopej 2011. Dvacet mladých umělců dostalo příležitost ztvárnit Slovanskou epopej a její jednotlivá plátna svým soudobým pohledem. Nike představí novou technologii ve velkorysé instalaci, kterou zpracovali studenti Uměleckoprůmyslové školy v Praze. Výstava World Jewellery Museum – Korea DNA ukáže dynamická díla mladých korejských umělců, která se snaží kombinovat korejské řemeslné tradice, ikonografii a techniky se současným pohledem a formou. Hlavní část Superstudia Futurama bude věnováno sekci Créme de la Créme, kde se představí přední designérská studia – Boa Design, Cohnstudio, Flera, LLEV, Rozbíjím se, Studio Činčera, Olgoj Chorchoj představí instalaci pro TON a VIP zóně bude vévodit čajový altán v designu Maxima Velčovského. Mezi instalacemi nechybí přední zahraniční výrobci jako Artemide, Bene, Elektrolux, Fatboy, Fontana Arte, Hansgrohe, Nespresso. Přední distributoři zde představí novinky z milánského veletrhu – Stockist, Linstram, Aqua Trade, Scandium a mnoho dalších. Nebudou chybět přední čeští výrobci – A.M.O.S. design, Ateh, Brokis, Donlič, Moser, Dřevovýroba Podzimek, Hanák nábytek, Lasvit, Preciosa a mnoho dalších. V instalaci značky Artek se návštěvníci budou moci seznámit s kolekcí Alvara Aalta. Přední designéři, výrobci a distributoři obsadili sekcí Créme de la Créme tři patra Superstudia Futurama na 4500 m2, poslední patro je věnováno sekci Young and Fresh, kde se na 1500 m2 představí mladí designéři a řada školních ateliérů z České republiky a ze Slovenska. 
Druhým Superstudiem bude Šporkovský palác v Hybernské ulici. Původně barokní palác je málo známým architektonickým skvostem, zejména díky nástavbě od Josefa Gočára z let 1923 - 1925. Toto Superstudio bude věnováno především módě, světlu, šperku, módním doplňkům a životnímu stylu. 
Jedním z hlavních lákadel Superstudia je Piano Nobile, zachovalá část paláce v prvním patře s historickým dřevěným obkladem stěn, ve které se představí adidas Originals se svou kolekcí od Jeremy Scotta v instalaci designérů Vladimíra Žáka a Romana Vrtišky. Dvě místnosti Piana Nobile pak obsadí Studio Daniela Piršče. Ten přiveze výstavu porcelánu, která byla poprvé představena letos v červnu na festivalu art designu Křehký Mikulov a nese název 1340°C ve stínu. Hned vedle bude vystavovat Preciosa nebo no.fashion Hany Zárubové a Štěpána Malovce. 
V suterénu budovy, v bývalém kině, bude umístěna hlavní doprovodná výstava letošního Designbloku Velký atlas světa, jejíž architekturu měla na starosti mladá designérka Michaela Tomíšková, na Designbloku vystavující rovněž pod značkou Rozbíjím se. Výstava Velký atlas světa vznikla ve spolupráci Hnutí DUHA, kanceláře OSN v Praze a Designbloku. Je o cestě do budoucnosti a netradičním pohledu na svět, který kombinuje nové technologie, vědu a obyčejné lidské tužby. Ve čtvrtek 6.10. se zde odehraje debata s názvem Velká výzva (6.10., 14.00 Superstudio Šporkovský palác).
V neděli se již tradičně uskuteční aukce designu 20.století Cohnauction. Výstava předmětů, které se budou dražit, je k vidění v Superstudiu po celý týden. (9.10. 14.00, Superstudio Šporkovský palác Dreft Café). 
Mezi nejrozsáhlejšími instalacemi nalezneme USSPA – špičkového českého výrobce spa, Nokia N9, představující zde nový model telefonu, Moderní byt, Red Bull, Reflex s výstavou Akty X 2011, Stockist nebo Lucii Koldovou a Dana Yeffeta.
Šperk je zastoupen značkami Beldafactory, Zdeněk Vacek a Daniel Pošta, Nastassia Alejnikava a Janja Prokič, UNOSTO a mnoha dalšími.  Mezi dalšími vystavujícími naleznete prestižní francouzskou značku Hermés, Guerlain, Kartell, Veuve Clicquot, Melissa, nebo Novesta. 
Budovu tohoto Superstudia Designbloku Šporkovský palác zapůjčily České dráhy.
 
Zahraniční hvězdy Designbloku 2011
5.5 designers
Z Paříže přijede jedno z nejsledovanějších francouzských studií. 5.5 designers vzniklo v roce 2003 a založili jej Vincent Baranger, Jean-Sébastien Blanc, Anthony Lebossé a Claire Renard. Jejich první společný projekt s názvem Réanim značně ovlivnil scénu a popularita dalších projektů přicházela tak samozřejmě jako jejich lehkost a optimismus. 5.5 designers se proslavili projekty pro Veuve Clicquot (lampa, která vznikla pro tuto značku pak bude na Designbloku také představena), také pro Baccarat, La Cie či nábytkářský kolos CoinCasaDesign.
Na půdě Šporkovského paláce představí práci studia v instalaci, která vznikla speciálně pro Designblok.
V úterý 4.října se koná diskuze s 5.5 designers, vedená Janou Vinšovou z Czechdesign.cz. (4.10., 15.00, Šporkovský palác Dreft Café)
 
Barber Osgerby
Na pozvání Vitry přijíždí londýnská designérská dvojice Edward Barber a Jay Osgerby. Barber a Osgerby se potkali při studiích na Royal College of Art v Londýně a od té doby společně působí na pomezí průmyslového designu, nábytkového designu a architektury. Mezi jejich velké úspěchy poslední doby patří design pochodně pro nadcházející Olympijské hry v Londýně. 
Do Prahy přijedou představit své studio a hlavně pak novou židli Tip Ton, která vznikla právě pro Vitru. Židle bude ve speciální instalaci k vidění v showroomu Vitra, v kavárně v Superstudiu Šporkovský palác, hlavně pak ale bude představena na speciální interaktivní přednášce, která se odehraje ve středu 5.10. a bude přístupna veřejnosti. (5.10., 20.00, Nová scéna Národního divadla)
 
Roberto Coin
Tento elegantní Ital byl původem hoteliér, posléze začal vytvářet šperky pro přední značky, když se v roce 1996 rozhodl založit si vlastní šperkařskou firmu nesoucí jeho jméno Roberto Coin. V rámci Designblok Dreft Fashion Weeku budou k vidění jeho dechberoucí šperky, které jsou charakteristické přítomností rubínu. Ten prý přináší dlouhý život, štěstí a bohatství. 
Roberto Coin se zúčastní Fashion Talk v pátek 7.10. spolu s dalšími osobnostmi, jako je Jeremy Scott, Liběna Rochová, Eva Eisler, Tamara Kotvalová a Petra Němcová. (7.10. 11.00, Superstudio Šporkovský palác Dreft Café)
 
Jeremy Scott
Adidas Originals na Designblok přiveze svou velkou hvězdu, designéra Jeremyho Scotta. Ten představí svou nejnovější kolekci. Ta bude k vidění v Superstudiu Šporkovský palác v sekci Piano Nobile ve speciální instalaci Vladimíra Žáka a Romana Vrtišky, módní přehlídka v rámci Designblok Dreft Fashion Weeku se koná v pátek 7. 10. V 16.00 v Obecním domě. Jeremy Scott se také osobně zúčastní Fashion Talk v pátek v 11.00 ve Šporkovském paláci. 
 
Designblok Dreft Fashion Week
 
V rámci 13. ročníku Designbloku bude premiérově představen Designblok Dreft Fashion Week, který splňuje náročné parametry fashion weeku světové úrovně. 
Módní přehlídky a instalace se odehrají v exkluzivních historických prostorách Obecního domu, Rezidence primátora hl. města Prahy a Šporkovského paláce
Hlavním partnerem Designblok Dreft Fashion Weeku je Dreft. Juraj Králik, zástupce společnosti Procter & Gamble ke spolupráci dodává:„Dreft, jako prací prostředek pro jemné prádlo, má k módě velmi blízko. S módním průmyslem spolupracuje již v řadě zemí. Proto jsme se rozhodli stát se hlavním partnerem letošního Designblok Dreft Fashion Weeku“.
 
Designblok má letos poprvé i mobilní verzi svého webu. Program, mapy a veškeré informace o vystavujících jsou tak snadno dostupné kdekoliv. 
Službu poskytl iCOM vision.
 
 
Podrobný program 13. ročníku dnů designu v Praze Designblok´11 můžete nalézt na   www.designblok.cz. Programový katalog je dostupný všem návštěvníkům akce za cenu 50,- Kč a je možné jej získat na pokladnách obou Superstudií.
 
Vstupné do Superstudií Designbloku´11
250,- Kč plné vstupné
150,- Kč studenti
100,- Kč hromadné vstupné pro školy
Zdarma děti do 15 let, invalidé

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.