Share |

Kam vyrazit za nejlepšími burgery

Specializované burgrárny dnes patří mezi gastronomickou špičku. Gastronomický průvodce RESTU přináší 10 tipů na hamburgerové restaurace, které potěší opravdové milovníky masa.
 
Dish – fine burger bistro
Vinohradský Dish už léta patří mezi stálice pražské burgerové scény. Lídrem nabídky je tu Signature Burger Dish s hovězím masem, vyzrálým čedarem, domácím kečupem, majonézovou omáčkou z pečeného česneku a slaninou, kterou si v restauraci sami nakládají a udí. Najdete tu však i řadu dalších originálních kombinací, které v Praze nemají obdoby.
George Prime Steak
George Prime Steak se v mase vyzná. Potvrzují to i jejich úspěchy na Burgerfestu, a to díky prvotřídnímu hovězímu USDA Prime a lahodným bulkám, které jsou doplněné dalšími pečlivě vyváženými ingrediencemi. 
Putica
Putica v Praze na Vinohradech nabízí chuťovky ve verzi burger i slider. Vyzrálé maso z české stračeny tu připravují na několik způsobů. Na Burgerfestu zabodoval Mexičan se svým quacamole, uzenou slaninou, koriandrovým pestem, jalapeňos a čedarem. Oblíbený je také Vegeťák s portobello žampiony, černými fazolemi, sušenými rajčaty a parmezánovou majonézou. Co burger, to originál. Žádný z nich se však neobejde bez hranolků a bylinkového dipu.
Café Restaurant Palanda
V centru Prahy nedaleko od Palladia vás osloví pestrá burgerová nabídka, za kterou se budete rádi vracet. Horkou novinou je “Beef Cheeks Sandwich” s pomalu pečenými hovězími líčky na černém pivě, šalotkou, aioli z grilovaných paprik a hráškovými klíčky. Specialitou je pak “Delicate Beef Burger” se španělskou jamón serrano. Zdejší burgery si vybojovaly nejedno ocenění a stojí za ochutnání.
Le Burger
Na Smíchově můžete navštívit mladou, ale již nyní oblíbenou burgrárnu. Nabídka je tu obsáhlá a jedna návštěva určitě stačit nebude. Klasikou je populární Blue Burger s hovězím masem, medovou hořčicí, modrým sýrem, zakysanou smetanou, rajčaty a rukolou. Ze sladších variant je tu například Apple Burger s karamelizovaným jablkem a skořicí, ale najdete i pikantní či vegetariánské kousky. Zpestřením nabídky jsou pak paleoburgery nebo trio burgerů na jehle.
T.G.I. Friday
Thanks God it’s Friday aneb pátek každý den v týdnu. Koncept amerického řetězce v Praze vybízí hosty k pohodovému posezení u poctivého kusu žvance. Kvalitní maso z plemene Charolais a Hereford Aberdeen Angus zaručí šťavnatost, kterou si vychutnáte i díky omáčkám Jack Daniel’s. A rozhodně dejte šanci místní specialitě, kterou je Cowboy Triple Meat Burger s dušeným hovězím s omáčkou BBQ, čedarem, pečenou slaninou a pikantní cibulkou. 
 
 
 
Tom’s Burger Mánesova
V této restauraci v srdci Prahy si můžete vybrat ze šťavnatých burgerů z hovězího, kuřecího i jehněčího masa. Pokud se nemůžete rozhodnout mezi klasikou, máte možnost objednat si degustační trio burgerů – Chilli Cactus Burger, Blue Cheese Burger a Jack Daniel´s Burger. Oblíbeným je tu také například Small Lucass Burger, který se skládá z hovězího masa, mozzarelly, restovaného špenátu, bylinkové majonézy a konfitovaného česneku. 
Restaurace Tom’s Burger Hybernská
I v Tom’s Burger v Hybernské si potrpí na kvalitní domácí přípravu. Maso dostanete v čerstvě pečených bulkách s domácím kečupem a dalšími vychytávkami. Velice oblíbený je Boston Burger. V nabídce najdete i netradiční kombinace s kozím sýrem nebo cibulovou marmeládou. 
Guston
Žižkovský Guston servíruje burgery v opečené briošce, s kvašenou okurkou, šalotkou a hranolkami. V široké nabídce si každý přijde na své. Milovníci ryb si pochutnají na burgeru s tilápií, s grilovanou cuketou a koprovou omáčkou. 
Q-Burger Bar
Burgrárna v Jablonci nad Nisou je neustále plná spokojených zákazníků, a tak nedávno rozšířila své prostory. Domácí přísady spolu se šťavnatým masem jsou tu zárukou kvality. Ochutnat můžete například originální Hokaido Burger s dýňovou majonézou, vybraným hovězím, sýrem Feta, praženými dýňovými semínky, špenátovým  pestem a rukolou. Pro labužníky je připraven rostbíf s pepřovou majonézou a pro velké jedlíky si zde přichystali extra velký burger s cibulovými kroužky.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.