Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto Adam Fuchs

Miláček Anna
18. 1.
Divadlo Palace Theatre
Praha
Světově proslulá komedie o tom, že není šikovné přivést si domů milence právě, když má váš manžel v ložnici svou přítelkyni. Ještě, že je tu služka Anna...
Více zde.

Tvyks v Experimentu
18. 1.
Experiment Bar
Liberec
18. 1. se uskuteční v Experiment Baru párty, kde se jako headliner se představí Tvyks. Ve speciálním deep house setu vystoupí také vítěz Talent roku na DnB Awards, Misology. Doplní je lokální djs a projekty.
Více zde.

Motýlí efekt
od 18. 1.
Galerie Rudolfinum
Praha
Motýlí efekt vyjadřuje citlivou závislost vývoje systému na počátečních podmínkách, jejichž malé změny mohou mít za následek velké variace v delším průběhu. Tato výstava otevírá otázky možností malířské reflexe dnešní doby, která v sobě nese množství rozmanitých kulturních impulzů a stop z různě vzdálené minulosti, jejichž začátky nelze zpětně díky množství převrstvení a rychlost distribuce dat zpětně identifikovat. Na tuto situaci reaguje ve svých obrazech šest malířů tří generací, kteří usilují o dekonstrukci či defragmentaci mizející jednoty jako společné jistoty. Každý z nich jiným způsobem malířské artikulace zpřítomňuje a zobecňuje nejistotu z neznámého. Jak uchopit to, co by mohlo být společným pocitem doby a co se v druhém plánu ukazuje jako aspekt, který propojuje všech šest názorových pozic prezentované malby?
Více zde.

Seed
18. 1.
Café V lese
Praha
Kolektiv Seed si klade za cíl zvát na své večírky kvalitní zahraniční hosty, kteří se v Čechách ještě nepředstavili a nejsou zde zatím příliš známí. Nejinak tomu bude tentokrát. Živě svou produkci představí Holanďan MATTHEIS, jehož skladby slýcháte od rezidentů Seed pravidelně. V Rotterdamu usazený Mattheis svou hudbu popisuje jako hlubokou, hypnotizující a matoucí zároveň. Za sebou má již vydání na labelech Back Home, Wide Angle, Loki Recordings, Maripoza a nově spolupracuje s vydavatelstvím Amateur Music, jehož showcase se na Seed představil v říjnu.
Více zde.

Bounce Bounce
18. 1.
Chapeau rouge
Praha
Pravidelný měsíční parties BOUNCE! BOUNCE! vstupujou lednem 2013 už do čtvrtý sezóny (!!!) a koncept zůstává stejnej - 3 patra/DJs/live acts/mejdan až do rána. KLUCI Z MARMELÁDY. Co to jako kurva je za název?! :) Možná se ušklíbnete, ale věřte mi, že jejich hravost a drive vám ten zvedlej koutek spolehlivě zamrazí. Jsou mladý, maj toho sice málo za sebou, ale hodně před sebou. Inspirační zdroje? Prej Smashing Pumpkins, Sonic Youth, Does It Offend You, Yeah?, Hadouken, Noisia, My Bloody Valentine... to nezní špatně, ne? Spolu s nima budou v UNDERGROUNDU osvědčení a pořád lepší THEM DARNED TEENAGERS plus bubeník z tý kapely co jí znaj všichni kvůli železářskýmu sortimentu, hehe. Matyáš Vorda ve svý nový inkarnaci DEAD SAILOR je nakažlivej hopíkovou energií a tracky taky nehraje špatný. Tak, to bude UNDERGROUND LINE UP + ED BASS /BAR SET/ + KAY $ TVZEX /ALL NIGHT SET 2ND FLOOR/
Více zde.

Night Air O1
18. 1.
MeetFactory
Praha
První z řady pozdě ohlášených setkání ve znamení kvalitní elektroniky // ve spolupráci s Red Bull Music Academy.
Více zde.

Loď Stubnitz R0S-701
18. a 19. 1.
Londýn
Osmdesátimetrový koráb, jehož čtyři podlaží se proměnila v koncertní a divadelní sály, a posádkou mu je banda punkáčů, kteří nejsou schopní ani odpovědět na e-mail. Kam se hrabe Johnny Depp a jeho rumoví kumpáni z Karibiku. Stubnitz už dvacet let korzuje Severní moře, za dočasná útočiště si vybírá přístavy od Newcastlu přes Hamburg a Rigu až po Petrohrad. Od léta 2012 kotví bývalá východoněměcká rybářská loď v Londýně. Posádka Stubnitz přezdívá Archou kultury a ne jen tak z plezíru. Přestože to vypadá, že sama loď je poslední exemplář vyhynulého (nebo nikdy neexistujícího?) druhu, jejím cílem je zachovat kulturu pro další generace. Jako konzervační prostředky námořníkům slouží mikrofony a kamery. Archiv Stubnitzu bude bezesporu zajímavým studijním materiálem, pro nás je ale důležitější to, co se na palubě odehrává právě teď.
Více zde.

Jazz World Photo
Trutnov
Pod tímto názvem se skrývá první společná výstava profesionálních fotografů
z různých koutů světa, jejichž vášní je jazz. Každý z nich zastoupen vždy jedinou fotografi. Mezi čtyřiceti sedmi snímky je k vidění vítězná FOTOGRAFIE ROKU 2012 Chick Corea Pavla Korbuta z Ruska (cena udělená Jazz Journalist Association), ale také čerstvě oceněná fotografie Roberta Ragana (basista slovenské kapely Pacora Trio, účastníků předloňského Jazzince) a další zajímavé "lahůdky" z prostředí jazzových koncertů.
Více zde.

Kick da Night
19. 1.
Roxy
Praha
Housová party Kick da Night se opět vrací do klubu ROXY a to již tuto sobotu 19. 1. s rezidentem této noci Bon Finixem a jeho hosty, mladými talenty Dail Manene a Angry Beats.Do 23h je vstup zdarma, potom 100Kč.
Více zde.

Capricorns
19. 1.
Fléda
Brno
5. ročník narozeninové party Capricorns
A jetu další pokračování oné rohaté sešlosti. Díky odsunu několika kozorohů mimo brány města nám mírně prořídla, ale v důsledku to vlastně nic neznamená, protože i tak je tento večírek každoročně hojně navštěvovaný a o zábavu je vždy postaráno.
Více zde.

El Gaučo
19. 1.
Akropolis
Praha
Kapela El gaučo zkombinovala ska,bluegrass,dixieland a funky, okořenila texty, ve kterých zpívají absolutní koniny o velice vážných tématech. Zaměňujíce příčiny s následky, nastavují zrcadlo společnosti, ve kterém se odraz stává realitou. El gaučo není kapela, ale životní styl.
Karel Richtr – saxofon,efekty a všechno ostatní Barbora Richtrová – zpěv, perkuse Adam Janoušek – hoboj Zuzana Brumlichová – příčná flétna Eva Válková – housle Petr Stančík – kytara, zpěv Aleš Bálek – trubka Michal Kraus – basa, stopky Vítek Vebr – bicí Věra Hamouzová -klávesy, akordeon.
Více zde.

In-line bruslení v klubu
20. 1.
Klub Nová Chmelnice
Praha
Každokaždá neděle 15:00–19:00, DJ každý večer, akce na energy drinky,akce na míchané nápoje,vstup 23,- Kč.
Více zde.

Roman Franta - Co nám zbývá
do 22. 1.
Galerie Uffo
Trutnov
BB na obrazech Romana Franty (50), který má v Galerii Uffo výstavu „Co nám zbývá“, je Bad Bug čili špatný brouk. Je to vlastně ve skutečnosti legendární popleta a rozumbrada Brouk Pytlík, který defiluje na velkoformátových obrazech v rozmanitých situacích. Franta ho například vypodobnil jako českého krále. Tento ryzí český vtip má ale svoji logiku. „Má to souvislost s blížící se volbou prezidenta republiky, proto jsem Brouka Pytlíka udělal králem,“ vysvětluje malíř, který musel českého „hrdinu“ ze stejnojmenné knihy Ondřeje Sekory přejmenovat. „Na jméno Brouk Pytlík jsou uvalena autorská práva a hrozily potíže, proto jsem ho nazval Bad Bug, špatný brouk a trochu mu poupravil visáž,“ uvedl Franta.
Více zde.

Sbírka oblečení v Oku
do 31.1.
Bio Oko
Praha
Vánoce jsou svátky obdarovávání, ale na VotočVohoz usoudili, že se má obdarovávat i po nich. A tak v průběhu ledna proběhne pod záštitou VotočVohoz a Kina Bio Oko první celorepubliková sbírka oblečení pro sociálně slabé s názvem Vohoz pomáhá. Akce odstartovala 14.1. a bude trvat do 31.1. 2013. V kavárně Kina Bio Oka bude umístěna sběrná krabice s viditelným logem VotočVohoz, do které mohou lidé v otevírací době přinášet své nevyužité vohozy. Mimopražští dárci mohou ve stejné době zasílat oblečení přímo do kanceláře VotočVohoz na adresu: VotočVohoz, Bubenská 1, Praha 7, 170 00. Přijímat se budou pouze čisté, výrazně nepoškozené svršky. Všechno nashromážděné oblečení následně poputuje Diakonii Broumov, která se postará o jeho přerozdělení jednotlivým zájemcům
Více zde.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.