Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto Adam Fuchs

Radio 1 Retro party
14. 12.
Nová Syntéza
Praha
Zažijte stylové cestování v čase na pokračování.
RADIO 1 RETRO PARTY spojující originalitu československého designu, nostalgii vintage bazarů, skvělého cateringu a autentické vinylové kultury na párty až do rána.
Více zde.

Lunchmeat páté narozeniny
14. 12.
Tiskárna
Praha
Audiovizuální plátek Lunchmeat slaví pět let svojí existence a oslavy si nechce užívat o samotě. Proto si na pátek 14. prosince pozval do krásných, nově otevřených prostor Tiskárny na Opatovické v Praze partu vizualistů i hudebníků, kteří s Lunchmeatem v minulosti spolupracovali. Na mejdanu vystoupí pražská audiovizuální skupina SPAM v sestavě Vladimir 518 a David Vrbík, kteří připravují speciální audiovizuální site specific set, chybět určitě nebude nemalá dávka laseru, zvuku a synchronizované projekce.
Hudebním tahákem večera je Computadora, majitel labelu Bleepstreet a ostřílený harcovník 8bitové scény žijící v Berlíně. Ze Slovenska přijede zahrát Foolk, jehož novou desku chválí i Mary Anne Hobbs (!) nebo třeba Daedelus (!!). Z nové desky zahraje i duo The Global Optimistic, zavedená známka v sestavě GLGN a Jimmy Pé. Parket a ušní bubínky nejen bassovou náloží pak navlní Abu(cz), tvprodukt (cz), Denoir (cz), Forma(n) z Formy, nebo třeba Jarda Petřík z pořadu WavetroniQ na Rádiu Wave.
Projekci, pod taktovkou členů labelu Lunchmeat, v sestavě Aeldryn, Deep Norm, Ade.Zewl, Grey Goo a Sam Kiks, doplní VJ Kolouch a VJka AKA 47. Lunchmeat navíc připravuje originální scénografii ušitou přímo pro tuhle příležitost.
Více zde.

Seed
14. 12.
Café V lese
Praha
Seed je pravidelný taneční večírek pořádaný v Café V lese. Zaměřuje se především na netradiční polohy taneční elektronické hudby ovlivněné především krautrockem, psychedelií a avantgardou. Na prosincovém vydání uslyšíte živé vystoupení maďarského projektu SILF, který tvoří Stephan Olbricht (http://soundcloud.com/stephanolbricht) a Alpár (http://soundcloud.com/alpaar). Duo doplní Norwell, kolega z jejich vlastního labelu Farbwechsel.
Více zde.

Flow - Special oldschool house vinyl edition
14. 12.
Roxy
Praha
resident djs: Fatty M & Roman Rai
special guests:  Pavel Bidlo, Groof
Chill out: Zjook & Clubvibe
VJ: Pexi
roxy promotion presents
vstup: 100 czk
Styly: house, tech house
Více zde.

DADA
15. 12.
Chapeau Rouge
Praha
Mladí DJs, kteří společne s TENTEN pořádají DADA, na kterou pozvali italské duo Say Dubai, českého producenta a pořadatele legendárního VIBRATORu - Tvykse nebo třeba slovenského producenta Bad Mojo. Uspořádali také open-air party na piazzettě Národního Divadla kde vystoupili po boku Tvykse, DJ Tuco a Z-kat. Hrají od Erola Alkana disca, přes Brodinskiho techno až po electro od Club Cheval. Jsou resident DJs v pražském klubu Chapeau Rouge. Účinkovali na akcích po boku Don Rimini, Pelussje, Kid Fresh, DJ Tuco, Bad Mojo, Z-kat, Tvyks, Wonkap, Q.G., Bugaboh & Aphrodite...
Více zde.

Budoár staré dámy - křest CD
15. 12.
Rock Café
Praha
Brněnská alternativně rocková kapela BUDOÁR STARÉ DÁMY vydává po čtyřech letech nové album "Láva". Při pražském křtu se pokusí zprostředkovat něco z energie, která bublá jako magma pod zemí a občas ve formě lávy vylije na povrch. Spolu s Budoárem vystoupí žánrově podobně naladěné LAJKY z Třeště.
Více zde.

POP UP Klub Blink
15. 12.
Blink
Praha
Closing party: LAST BLINK
Naposledy. Poslední epická párty. Poslední mrknutí oka.
21:00 // MUTANTI HLEDAJ VÝCHODISKO
MC freestyle: Pivo na celý rok zdarma pro nejlepšího MC!
22:00 // KYKLOS GALAKTIKOS
23:00 // KAPITÁN DEMO
Entry: Do 21 hodin 50,- / potom 100,-
Více zde.

Urban - Ira Svobodová a Lucie Skřivánková
Chemistry Gallery
Praha
Dvě vycházející hvězdy současné nefigurativní malby, absolventky ateliéru Michaela Rittsteina – Lucie Skřivánková a Ira Svobodová – představují na výstavě URBAN dva charakteristické ženské pohledy na zobrazování našeho životního prostoru. Tento prostor je stále více spjat s městským urbánním prostředím a jeho základními stavebními bloky – s architekturou. Lucie Skřivánková se s osobními vzpomínkami na určitá místa vyrovnává prostřednictvím malby se silným emocionálním nábojem plným explozivních vizuálních prvků. Ira Svobodová naopak svou architekturu teprve utváří a čistou geometrickou linií vytváří pevný ideální prostor pro naše možné alternativní, či skutečné životy.
Více zde.

VŠUP Shop
do 16. 12.
Praha
V ateliérech školy vznikají každý rok desítky odvážných návrhů, které se nebojí drze polemizovat s nabídkou konvenčních obchodů. Už poněkolikáté supervizuje pětidenní boutique plný fantastických módních sérií Ateliér módní tvorby, jehož studenti tvoří jádro vystavujících.  Pár dnů před vánočními svátky se tak nabízí výborná alternativa k nákupům v klasických prodejnách. VŠUP SHOP má totiž přidanou hodnotu, která si říká originalita!
Více zde.

Vánoční Dyzajn márket
16. 12.
Piazzeta Nové scény
Praha
Prodejní výstava autorské tvorby Dyzajn Márket se již pošesté otevře na piazzetě Nové scény Národního divadla. V samém centru Prahy, v kouzelné atmosféře adventu, vám více než 90 českých a slovenských tvůrců představí svou původní tvorbu. Těšit se můžete na originální dámské, pánské i dětské oblečení, šperky, netradiční vlasové ozdoby, kabelky, pánské tašky a další doplňky.
Více zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.