Share |

Kam v Brně na skvělou kávu, když jsou během zkouškového nervy na dranc

Finále každého zkouškového se pro všechny studenty nese ve znamení nervů, pekla a probdělých nocí. Období nervů, stáhnutého žaludku, tolik oblíbené prokrastinace, kdy studentíci raději drhnou celou koupelnu, než aby strávili odpoledne nad knihami. Učit se doma je sice prima, ale přeci jen: tu vanu v koupelně přeci nemusíte drhnout 150x, že? S gastronomickým průvodcem RESTU přinášíme tipy na útulné brněnské kavárny, kde vám vědomosti polezou do hlavy samy a kde navíc dobijete ztracenou energii díky lahodnému kafču.
 
Avia
Nádherný prostor Avie si zamilují všichni, kteří milují soukromí. Stylová nekuřácká restaurace s nádechem 30. let se nachází ve funkcionalistickém prostoru blízko centra. Kromě kávy se tu i výborně najíte. Rozhodně bychom vás neradi sváděli od učení, ale můžete si zde zahrát i kulečník. Kdyby se vám třeba sešla studijní skupina a potřebovali byste si vyčistit hlavu.
 
Atlas
Kavárna Atlas leží jen pár kroků od Fakulty sociálních studií. Velký stůl blízko vchodu je připraven pro všechny, kdo potřebují na něčem pracovat. Je u něj klid a hlavně přístup k zásuvkám, aby váš notebook mohl běžet nonstop. Nejlepší na Atlasu je, že tu můžete strávit celý den. Začněte studovat ráno nad bohatou snídaní, v poledne si dejte mezi dvěma kapitolami pauzu na místní vynikající polévku, odpoledne vás probere káva a dortík. A večer se za své úsilí můžete odměnit sklenkou výborného růžového vína.
 
SKØG Urban Hub
Teprve před rokem otevřený Skog si mezi studenty udělal rychle dobré jméno. Přes den světlá a prostorná designová kavárna se večer mění na neméně stylový bar. Vyberte si místo pro jednoho u okna s výhledem do ulice a můžete se v klidu soustředit na učení. Nezapomeňte se pravidelně motivovat přísunem domácích limonád nebo povzbuzujícího espressa na ledu.
 
Spolek
Až pojedete do Brna na zkoušku, vyražte o něco dřív a zamiřte z nádraží nejprve do Spolku. Na uklidnění si dejte třeba teplé mléko s medem, pokud potřebujete spíš povzbuzení tak kávu. Možná máte z toho všeho žaludek jako na vodě, ale věřte, že po pořádném obědě vám to bude myslet mnohem lépe. Proto si nenechejte ujít místní polední menu za příznivé ceny.
 
Morgal
Café Morgal sídlí přímo v srdci města, v Místodržitelském paláci. Ideální pro studenty umění – tady se totiž snoubí to gastronomické, s tím z Moravské galerie. Vizuálně čistý a světlý prostor je podle nás k učení jako stvořený.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.