Share |

Kam pro diáře na rok 2012?

Milujeme notýsky všeho druhu.
Mít pořádný diář je i v digitální době pro mnohé z nás nutnost. Kde najdeme ty nejhezčí a jak?
Máme pro vás několik tipů:
Milujeme diáře Moleskine - sice nejsou zrovna laciné, ale jsou prostě krásné. Pro rok 2012 kromě klasických nabízí Moleskine také diáře s Pacmanem, Snoopym či s uměleckými díly. Kromě černé a červené zaujme hlavně jasně žlutá barva - spojuje bláznivost a živost s klasickou moleskinovskou elegancí.
Moleskine se dostane na více místech (větší knihkupectví, galerie...), kompletní sortiment najdete na pražských Vinohradech (Šafaříkova 70). Na obzoru je e-shop, který sice ještě neběží, ale lze to řešit alternativně, viz info od dodavatele:
"Kompletní sortiment máme v novém obchodě Moleskine na Bělehradské 70, eshop se má spustit každým dnem, je třeba zboží objednat přímo v obchodě, třebas telefonicky, a doručíme mesíkem. Jinak máme cca 50 prodejců po celé ČR, kde ovšem nemůžeme garantovat kompletní sortiment, seznam viz: http://g.co/maps/jhqg7

Bělehradská 70, 12000 Praha 2
tel. 00420 724306565
obchod@moleskine.cz
skype obchod.moleskine
www.moleskine.cz
po-pá 12-20, so 9-13 h."
 
-
Česká firma Papelote přináší vlastní diáře, jakých mnoho nepotkáte. Část jejich nákladu připominá milé notýskovité zápisníky, část je pojatá výtvarně.
Info od papelote: "Papírový diář v různých barvách stojí 240. Anebo s látkovým obalem, papelote vzory, sítem potištěné 390 Kč. V našem obchodě je k dostání i několik nádherných ručně vyšitých originálů od Alžběty Skálové, Alžběty Zemanové či Darji Čančíkové. Vše je dostupné i přes e-shop."
www.papelote.cz
-
Hezké diáře nabízí také lenm (web: www.lenm.cz), firma zabývající se designem. "Design chápeme doslova jako estetickou složku funkčního řešení," říká o sobě lenm. Kromě diářů mají i bloky, prodávají v řadě designových obchodů (Praha, Brno, Plzeň) a na webu (viz kalendiar.lenm.cz/)
-
Dostali jsme od čtenářů tip na grafické studio 2GD, které také rozjelo papírenskou řadu, právě tento týden přišly vyrobené diáře - více na www.2gd.cz.
-
Přijatelné diáře nabízí anglický řetězec Marks & Spencer - najdete tu třeba zápisníky ve viktoriánském stylu s květinami, které se hodí také jako dárek i pro tetu (hledjete v dámském oddělení, nejlépe v centru Prahy).
 
-
Sázkou na klasiku - spíše pro managery - je česká firma ADK, která nabízí poměrně sofistikovaný time management. Nutno uznat, že jejich design je účelný, ale že by nás nějak odvázal, to zas přece jen ne...
-
Umírněnou klasikou vysoké kvality je filofax. Máme vyzkoušeno, že jejich diáře s vyměnitelným vnitřkem vydrží několik roků i při hrubém zacházení vypadat jako nové - pokud je pro vás přijatelná vyšší vstupní investice kolem 700 - 2500 korun, palte na www.filofax-diare.cz nebo např. na penshop. Určitě si vyberete.
-
Diáře na míru nabízí firma inetprint - nezkoušeli jsme ji, ale vypadá zajímavě, zkoumejte na www.inetprint.cz/sestavte-si-vlastni-diar-na-miru.
-
Firma paperblanks má na rok 2012 několik diářů s designem, který používá i u svých zápisníků - najdete je ve větších knihkupectvích nebo zde na webu Knihcentra. Stojí kolem 250 korun.
-
Na Knihcentru najdete pro děti nebo dětiny i diáře s Medvídkem Pú.
-
Mlsounům by se mohl líbit gastronautův diář s tipy na akce z oblasti jídla.
-
Milovníkům Mikulášových lapálií se bude líbit Diář malého Mikuláše, který prodávají knihkupectví včetně webového kosmas.cz zde. René Goscinny a Jean-Jacques Sempé a jejich Mikuláš prostě potěší oko.
-
Knihkupectví Academia nabízí diáře Paperblanks, Papelote, Moleskine a další, bajdte ho na adrese Vodičkova 40, tedy na rohu Vodičkovy a Václavského náměstí.
-
Řadu ručně dělaných diářů najdete na Fleru, třeba u retromilce SvatoJana zde (díky za čtenářský tip!)
-
Nevadí-li vám údaje v angličtině, můžete najít hromadu ručně vybobených originálních diářů i na etsy - přes 300 jich různí prodejci nabízejí tady.
-
 
Další čtenářské tipy a diskuse jsou na našem facebooku ZDE!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.