Share |

Kam na dobrou kávu v Praze?

Al Cafetero / foto restu

 
Kaváren je v Praze nepřeberné množství. Chcete zkusit něco zajímavého? Máme tipy.
 
 
Kavárna v historickém stylu: Café Colore
Palackého 1, Praha, http://www.restu.cz/cafe-colore/
Kavárna se nachází v centru Prahy a její interiér připomíná kombinaci vídeňských a pařížských kaváren. Navíc tu byly restaurovány původní stropy a secesní výmalby.
Kromě interiéru a kávy si zde můžete vychutnat i čerstvé dorty, které jsou připravovány a podávány během celého dne. Na své si samozřejmě přijdou i nekuřáci, jelikož kavárna je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část.
Veganská káva: Maitrea
Týnská ulička 6, Praha, http://www.restu.cz/maitrea/
Trochu netradiční kávu dostanete v restauraci Maitrea, která se nachází poblíž Staroměstského náměstí. Běžně ji v nápojovém lístku nenajdete, ale na požádání vám ji rádi připraví. Jedná se o veganskou kávu s kokosovým mlékem. Káva chutná úplně jinak než ta běžná, na kterou jste zvyklí, a tak určitě stojí za vyzkoušení.
Káva s rituálem: Al Cafetero
Blanická 24, Praha, http://www.restu.cz/en/al-cafetero/
Toužíte-li po kávě, která je připravována nezvyklým způsobem, vyzkoušejte kavárnuAl Cafetero. Je to první kavárna v ČR, která začala připravovat kávu pomocí postupu zvaného vacuum pot. Jedná se přitom o velmi starý způsob přípravy, který trochu připomíná alchymii. Skládá se totiž z několika baněk. V té spodní se nejprve voda vaří nad plamenem. Následně je voda vytlačena do horní baňky, kde se ochladí. Teprve v této fázi se přidá namletá káva a nechá se vyextrahovat. Teprve po dokončení extrakce se zhasne plamen a káva se pomalu přefiltruje zpět do dolní baňky. Tento speciální druh přípravy se samozřejmě projeví i na jedinečné chuti kávy, kterou jiným způsobem nedocílíte.
Káva na sladko: Cukrárna Alchymista
Jana Zajíce 7, Praha, http://www.restu.cz/cukrarna-alchymista/
Jestliže si kávu vychutnáváte spíše na sladký způsob společně s nějakým dortíkem, zajděte to cukrárny Alchymista. K dostání je zde speciální espresso. Kombinují jej totiž s višňovým moštem. Celý nápoj je navíc podáván s ledovými kostkami, které jsou vyrobeny mražením filtrované kávy. Je tak ideální v horkých letních dnech, kdy máte chuť na kávu, ale nechcete pít teplé nápoje. K cukrárně navíc patří i krásná zahrada, v jejímž stínu si můžete kávu vychutnat.
Vyhlášená Pražírna: Kavárna Pražírna
Lublaňská 50, Praha, http://www.restu.cz/kavarna-prazirna/
 
Vsázíte raději na klasiku a neradi experimentujete? Vyhlášenou kávu mají například v Pražírně, kousek od I. P. Pavlova. Kávu si zde sami praží i melou, takže máte záruku, že váš šálek kávy je vždy čerstvě namletý. Díky tomu se také celým podnikem nese nádherná vůně mleté kávy, která jen podtrhuje tu správnou atmosféru. Navíc si tu můžete dát i něco na zub, například panini nebo tousty. Díky skvěle členěnému interiéru si navíc můžete vybrat, zda si kávu vychutnáte v klidném koutku v křesílku, nebo u velkého stolu s partou přátel.
autor: Veronika Doskočilová
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.