Share |

K čemu je podstavec pod monitor

Navzdory vzniku menších zařízení jako je iPad či chytrý telefon mnozí z nás stále používají stolní počítače nebo notebooky. Hodiny strávené u počítače se však mnohdy dosti projeví na našem zdraví. Podstavec pod monitor může být jednou z vychytávek, která pomůže.
Hodiny strávené nepřetržitě u pracovního stolu nejsou tím nejlepším pro naše tělo, neboť při ohnutých zádech dochází ke sklopení pánve dozadu, tělo jde do předklonu a krční páteř se předsouvá. „Kromě fyzických problémů dochází i k oslabení výživy a funkce orgánů v těle. Bez použití ergonomických stojanů a podstavců na monitory a notebooky, může pravidelné používání počítačů rychle vyústit v bolesti a napětí,“ říká fyzioterapeutka Dana Hodanová.
Hlavním přínosem ergonomických podstavců pod monitor je to, že poskytují prostředek k umístění obrazovky do výšky, která nevyžaduje, aby se uživatel nakláněl a způsobil si tak špatné držení těla. Horní hrana obrazovky by správně měla být v úrovni očí, abychom předešli jejich únavě a zejména eliminovali bolesti zad, krku a hlavy. Většina uživatelů má však obrazovku umístěnou daleko níže, čímž se zvyšuje namáhání páteře a přicházejí bolesti. Podstavec pod monitor Stell SOS 5000 tuto situaci může vyřešit. Nosnost podstavce je 20 kg, je tedy vhodný jak pro monitor, tak i pro notebook.
Jak postupovat, abyste své pracovní místo upravili podle ergonomických pravidel? Při umisťování monitoru se nejprve ujistěte, zda máte správně nastavenou židli. Dále se pohodlně posaďte, uvolněte se a podívejte se rovně. Upravte monitor a zkontrolujte, zda se vaše oči setkají s nejvyššími dvěma centimetry horní části obrazovky. Pokud je to tak, máte monitor správně umístěný. Pokud se díváte přes horní část obrazovky a již jste zvedli monitor tak vysoko, jak jen to jde, potřebujete právě podstavec pod monitor.
Bonusem navíc je prostor, který pod podstavcem vznikne. Ten vám může posloužit jako šikovné odkládací místo například pro váš diář, vizitky nebo poznámkový blok.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.