Share |

Josef Sedloň: chceme do televize

Když si DJ zapěje
foto archiv Josefa Sedloně

 

DJe Josefa Sedloně můžete znát z parties, hudebních festivalů a Radia 1. Baví ho to ještě vůbec? Co chystá - a co dělá proti šedi?

Čím si chtěl být, než tě napadlo být DJ?
Zoopalentolog, a později jsem chtěl dělat v zahraničním obchodě v zahraničí, což jsem studoval za totáče, a pak emigrovat, ale vše dopadlo jinak, zaplať pánbůh.-)

BÝT V PŘÍTOMNOSTI

Jak se bráníš rutině, po tolika letech hraní hudby na akcích a v Radiu 1?
Tím, že jsem v přítomnosti.-)

Jak se podle tebe změnila atmosféra na parties od doby, kdy to tu začínalo, do roku 2011?
Dnes je to celé jinak. Na začátku byly parties něco nového, nikdo nevěděl, kam to povede, byl to jeden dlouhej trip, spousta nových vjemů, zážitků a setkání. Bylo to o napojení se na společnou energii a propojení lidí navzájem. Dnes je to v podstatě nový druh diskotéky, kam se lidi chodí bavit, odreagovat, na drink. To původní se ještě někde zachovalo na menších akcích/v klubových barech.

Kolik máš CD/desek a máš nějaký seznam na jejich třídění?
Hodně, počet nevim, mám speciální seznam v hlavě.-)… podle labelů, stylů a mé obliby.-)

Co tě v poslední době baví poslouchat?
Ambient, vážná hudba, filmový věci a taky autonomic a atmo-dubstep.

FOTBÁLEK A DĚTI

Jak ti změnilo život, když se ti narodily děti?
Totálně, i když asi ještě jinak než klasickýmu otci. Bylo to složitější, ale jsem rád, že jsme to zvládli.

Co děláš, když se nevěnuješ muzice?
Rád sportuju a obecně chodím za kulturou. Už 24 let s partou z gymplu hrajeme každý pátek sálový fotbálek. Delší dobu, už přes deset let, jezdím také na koně a teď jsem začal hrát i florbal. Jinak hory, teď už spíš jen lyže, a s dětma chodíme často bruslit. Určitě rád cestuju, čtu pomálu. Jo a rád vařím.-)

LIGHTHOUSE FOREVER

Měls agenturu Lighthouse, jak na její existenci a její konec vzpomínáš dnes?
Určitě pozitivně, i když to byly někdy krušné chvíle. Feedback od lidí přichází stále, jsem rád, že to bylo pro spousta lidí inspirující a naše akce se pro mnoho návštěvníků staly něčím zásadním v životě, co je navždy ovlivnilo a na co dodnes vzpomínají.

Baví tě ještě pořád ponocovat v klubech a hrát ne právě střízlivým lidem? Co tě přitahuje na klubech a figurkách, které v nich potkáš?
Do klubu chodím za muzikou a většinou se tam potkávám se stejně zaměřenými a naladěnými lidmi. Ohledně mého DJingu je to stále zábava, koníček i práce, což je skvělý. Zároveň jsem si dříve říkal, že po čtyřicítce už asi hrát nebudu a  vidíš, je to stále jako za mlada.-) Jediný, co mě sere, je, že se tam kouří cigára!

Lidi tě znají jako DJe a asi tuší, že se podílíš i na pořádání akcí, dá se tím vůbec uživit?
Určitě se uživit dá, ale je to těžké, obzvlášť v současné době, kdy DJem je skoro každý a je i celková recese. Taky samozřejmě záleží, jaké životní náklady a vůbec nároky máš.

OBLEČENÍ OD SESTER

Jak a kde nakupuješ oblečení?
V podstatě si ho moc nenakupuju, většinou dostanu něco od sester či rodiny, obecně si na módě moc neulítávám, důležité je pro mě praktičnost oblečení. 

Chtěls, chceš nebo plánuješ i nějak expandovat za hranice, nebo ti vyhovuje působit v ČR?
Určitě je to sen každého se prosadit i v zahraničí. Osobně už nemám takové ambice, ale chtěl bych spíše být napomocný k expanzi mladým talentům na naší hudební scéně. Být prostředníkem.-)

Jeden čas ses věnoval i studiové práci, nedočkáme se nějakého tvého remixu nebo vlastní hudby?
Tomu se věnuju stále, nedávno jsme dodělali remix s Richardem coby Uncless pro Jock The Lock + Sonority, kde jsem i navíc trochu zapěl.-) Určitě mě baví produkce, aranžování a rád bych se tomu v budoucnu věnoval více.

Co chystáš na nejbližší měsíce?
Toť otázka. V hlavě toho je více. Krom rádia, DJingu a promotérství bych určitě rád prosadil nějaký alternativní hudební magazín na ČT, s kámošema chystáme také webovou distribuci, která by se věnovala propojení  domácí alternativní scény se světem, a jinak také více cestovat, směr  Asie.

Co děláš proti šedi?
Snažím se vnímat všemi smysly, být v přítomnosti, neb poté vidíš neviditelné. Důležité je být sám sebou a dělat v životě to, co nás opravdu baví, pak život nemůže být šedivý.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.