Share |

Jonty Skrufff: Doufejme, že budou všichni řvát

foto archiv Jontyho

Jonty Skrufff se po letech představí v Čechách na Open Air Festivalu. Zeptali jsme se ho na novinky.
 
Na čem v poslední době pracuješ?
Dělal jsem ve studiu na novejch remixech pro Dusty Kid a Kidnap Kid (shoda jmen je náhoda), píšu svoje Skrufff příběhy, dohaduju věci pro Amsterdam Dance Event a Sochi Winter Music Conference v Rusku a hraju; zrovna jsem se vrátil z hraní v Paříži v novým super klubu Wanderlust. Bylo tam přes patnáct set lidí namačkaných v jednom prostoru, já jsem hrál na venkovní terase a slunce zapadalo za Sénu. Po půlnoci jsem se přesunul a hrál vevnitř. Bylo to super a rozhodně to bude na nějakej čas jedna z mejch oblíbenejch akcí. Jo a taky intenzivně pracuju s Fidelity Kastrow na našem rádiovým pořadu Germany Calling, kterej teď vysílají v Brazílii, na Ukrajině, ve Francii a samozřejmě v Berlíně. Vlastně pracuju pořád a do úmoru - ale užívám si to.
 
Germany Calling se nám děsně líbí, sdílíme vaše nejnovější nahrávky. Jak vůbec na tenhle pořad došlo, jak vznikal a jak vybíráte tracky?
Když jsem ještě žil v Londýně, chodíval jsem hrát do rádia Ministry of Sound, a když jsem se přestěhoval do Berlína, napojil jsem se na BLN.FM (pozdějc se přejmenovalo na Sonnett 77) a začal dělat u nich. Po čtyřech letech dneska vysíláme na síti padesáti sedmi pozemních FM stanic v Brazílii, na Kiss FM na Ukrajině (taky "skutečná" pozemní stanice), Underground FG ve Francii a na nový stanici Pioneer DJ Radio sídlící na Ibize. A stalo se to mojí hlavní činností.
 
Spolu s Fidelity vybíráme tracky, který milujeme, ze stovek promověcí, který nám každý týden chodí. Většina z nich jsou house nebo techno. Každý týden taky hrajeme klasický pecky a důraz dáváme vždycky na dobrou melodii se spoustou variací na spoustu různejch žánrů. Pro lepší představu, teď třeba hrajeme tracky z labelů jako je Kling Klong, Soma, Crosstown Rebels, Turbo, Culprit, Punch Music, Tigersushi, From a Great Stuff plus klasiku od Public Enemy, Pet Shop Boys, Mantronix a Aaliyah.
 
Nahráváte někde ve vlastním studiu?
S pořadem nám pomáhá náš milovaný kamarád a studiový mág Padder v prostorách studií BLN.FM v Berlíně. 
 
V srpnu hraješ na Open Air Festivalu. Už je to nějaká doba, co si tady naposledy hrál… Těšíš se?
To si piš! Vždycky tady hrozně rádi hrajeme. Místní clubbeři jsou super a baví je to a máme tu za ta léta spoustu přátel - z branže i z parketu. S Fidelity vždycky soutěžíme, že se snažíme zahrát co nejlepší set, takže doufáme, že budou všichni řvát, tancovat a pořádně se na parketu odvážou. To máme v plánu tak jako tak. 
 
Jaký tracky tě teď nejvíc baví? Nějakej tajnej tip, kam pro dobrý nový věci?
Zrovna teď mě baví tolik věcí! Letošek se klube jako skvělej rok pro hudbu, mnohem lepší než 2011. Hrozně mě baví třeba tracky od Mercury, Mauro Picotto (jehož styl se za posledních 2 měsíců dramaticky proměnil), Jamie Jones, Exercise One… a tak dál. Tajný tipy? To je tajemství!:-)
 
Dělal jsi rozhovory se spoustou DJů a producentů. Čí otázky tě v poslední době nejvíc překvapily nebo na ně nejde zapomenout?
Hodně mě překvapil Mark Broadbent (promotér We Love Ibiza), zjistil jsem, že nás oba fascinujou medúzy. Taky mě bavila historka Dannyho Howellse, kdy vyprávěl, jak sebou seknul po tom, co se pokoušel vožralej mixovat na slipmatu. Laurent Garnier mě zase pobavil (jako vždycky) příběhama, kdy ho jako teenagera honili - a mlátili - v pařížským metru.
 
Jaký jsou teď nejlepší místa v Berlíně, kam zajít?
Berghain / Panorama Bar je pořád rozhodně nejlepší tamní klub (hlavně díky davu, kterej tam vždycky vznikne) a prakticky každej víkend jsou skvělý parties ve skladech a na open-airech po městě.
 
Jaká věc, kterou sis v poslední době koupil, tě nejvíc potěšila?
Lahodnej čerstvej losos v lokálním rybím krámku, ze kterýho jsem si udělal výborný lososový krutony.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.