Share |

Jazz v Opeře startuje už 23.12.!

foto pořadatel akce

 
 
Vánoční koncert Mary Stallings v Národním divadle zahajuje nový projekt Jazz v Opeře
Nový projekt Jazz v Opeře nabídne českému publiku sérii koncertů špičkových jazzových interpretů. Jako první na jevišti Národního divadla 23. prosince od 19 hodin zazpívá hvězda světového jazzu Mary Stallings v doprovodu David Udolf tria.
Praha se tak stává další metropolí, podobně jako Londýn nebo New York, kde je možné poslechnout si kvalitní jazz v podání respektovaných osobností tohoto žánru v reprezentativním sále s výtečnou akustikou. Právě myšlenka nechat vyniknout krásu klasické jazzové hudby v prostorách s větší kapacitou a lepší akustikou, než nabízejí tradiční kluby, byla impulsem ke vzniku Jazzu v Opeře. Jeho iniciátorem je Martin Šulc, spolumajitel známého jazzového klubu U Malého Glena, autor dramaturgie cyklu koncertů Jazz na Hradě.
Ne náhodou nový projekt zahajuje právě koncert Mary Stallings. Jednoznačně jde o jednu z nejlepších současných jazzových zpěvaček na světě. Například The Wall Street Journal se ve svém listopadovém vydání velmi pochvalně vyjádřil o jejím osobitém zpěvu... Záměrem organizátorů Jazzu v Opeře je přivážet do České republiky umělce vysokého renomé. Další koncerty budou následovat s půlročními intervaly. V jednání jsou například Bireli Lagrene, Francouz prezentující cikánský jazz nebo Američanka Sharon Jones, interpretka RNB jazzu.
www.jazzvopere.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.