Share |

Japandroids zahrají v LMB už toto pondělí

foto: pořadatel

Kanadští Japandroids jsou dvoučlenná kapela z Vancouveru. Vznikla roku 2006 a tvoří ji Brian King a David Prowse. Původně měli být v kapele tři muzikanti, ale aby si ušetřili starosti s hledáním zpěváka, Brian a David se rozhodli “udělat si všechno sami.” Takže Japandroids jsou nakonec jen jedna kytara, jedny bicí a dva vokalizéry. Japandroids jsou maximalisti – ve dvou chtějí znít jak pětičlenná skupina. Vydali si sami dvě EP – v roce 2007 All Lies a v roce 2008 Lullaby Death Jams.

Japandroids nadchli kritiky i hudební fanoušky svým debutovým albem Post-Nothing na labelu Polyvinyl v roce 2009. V letech 2009–2010 hráli jak o život – ve více než dvaceti zemích odehráli přes 200 koncertů. Jejich energické koncerty se staly pověstnými. Japandroids během roku 2010 vydali sérii 7“ singlů, protože byli neustále na turnéa na druhé album nebyl čas. Vydávají reedici EP na kompilaci No Singles.

Japandroids se rozhodli začátkem roku 2011 natočit své druhé album. Měli cíl – dostat se zvukově dál, než se dostali na Post-Nothing. Strávili tím téměř celý rok 2011 a na jeho konci měli hotové celé album. Rozhodli se opět důvěřovat svému zvukovému inženýrovi, člověku jménem Jesse Gander. Ten z nich vyždímal to nejlepší.
„Tahle deska je jako jet po dálnici v auťáku, spíš než se sjíždět někde na Silvestra…”

„Je to jako hovínka a čuránky – plyne jako čuránky, ale má to tuhost hovínka…“

Ať už to nazývají, jak chtějí – album Celebration Rock je jako zvukový ohňostroj. 1 rok, 8 písniček, 35 minut. To jde. Přijďte se na ně podívat 10.září od 20.hodin do Lucerna Music Baru. Vstupenky za 300,- Kč + poplatky budou od 20.června k dispozici v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu 350,- Kč.

Více info na:
www.japandroids.com
www.facebook.com/japandroids
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.