Share |

Jamajské legendy Cornell Campbell & Half Pint vystoupí již dnes v Lucerna Music Baru

foto: pořadatel

Jamajka oslavuje 50 let nezávislosti celý týden, Praha alespoň 14. srpna v Lucerna Music Baru.
 
Po červnovém koncertu Turbulence přiváží dnes večer pražský Lucerna Music Bar ve spolupráci s předním českým reggae portálem Jahmusic.net další dávku jamajského hudebního léčiva v podobě dvou karibskými větry ošlehaných bojovníků Cornella Campbella a Half Pinta. Oba zpěváci mají za sebou kariéru plnou úspěšných hitů, z nichž některé se zapsaly do slabikáře nejhranějších pecek reggae.

Starší z nich, Cornell Campbell zahájil svou kariéru v šedesátých letech v proslulém velkochovu hitmakerů ve Studio One. Se svým charakteristickým falsetem, které si do dnešních dnů udrželo svoji znělost, se výborně hodil k interpretaci romantických balad. Asi stěží byste hledali fanouška reggae, který by neznal songy jako "Queen Of The Minstrel" anebo "Stars". Cornell Campbell se ovšem neztratil ani později, kdy u domácího publika zápasil v popularitě s mezinárodní supernovou Bobem Marleym a kdy se ostrovním éterem nesly vály jako "Natty Dread Ina Greenwich Farm" či "Rope In". Ještě dnes se vystoupení Cornella Campbella těší velké pozornosti těch nejpovolanějších znalců – samotných Jamajčanů.

Half Pint je spjat s érou dancehallu a osmdesátými a devadesátými léty. Na scénu vlétl s razancí dělové střely a navždy se postavil na piedestal songem "Greetings", určitě jednou z nejhranějších a nejcitovanějších jamajských pecek. Další hitovka "Winsome" natolik okouzlila Micka Jaggera s Keithem Richardsem, že ji po svém předělali samotní Rolling Stones! Během své kariéry Half Pint spolupracoval s těmi největšími jmény jamajské hudební scény včetně enigmatických ´Riddim Twins´ Sly & Robbie a své příznivce podaroval tracky jako "Crazy Girl", "Substitute Lover" či "One Ina Million". Half Pint ovšem nežije minulostí a na hudební scéně zůstává aktivní dodnes, čehož je dokladem nejnovější album PAST TO PRESENT!

14.8.2012 od 20h
Lucerna Music Bar
Vodičkova 36, Praha 1
předprodej: 350Kč
vstup na místě: 450Kč

www.musicbar.cz
www.jahmusic.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.