Share |

Jam & Co: Rozloučení se zimou a příslib jara

foto jk

V tyto dny končí poslední příležitost rozloučit se se zimou v Jam & Co. a užít si třebas jejich dokonalé jelení wontony s houbovým duxellem či Tan Tan Ramen (psali jsme minule), kterým jsme ani při této návštěvě nedokázali odolat. Ramen (vytuněný zeleninou, vajíčkem a voňavým plátkem bůčku) je silný tak, že to už víc nejde, a pozorování snášejících se sněhových vloček v jarní Krymské se díky němu stalo snesitelným.
 
Menu jsme tentokrát doplnili křupavým pak choi famózně ochuceným ústřicovou omáčkou, česnekem a sezamem, dále hovězím tatarákem se sušeným žloutkem a chilli doplněným maniokem, arašídy a perillou. Tatarák je sice zařazen v kategorii “tapas”, nicméně díky jeho množství a sytosti jej lze považovat za plnohodnotnou porci - vřele doporučujeme! Ochutnali jsme také hovězí loupanou plec s domácím curry, vejcem, fazolkami a kukuřičkami. Tenké plátky masa, perfektně vyladěná omáčka, křupavá zelenina, bylinky a jasmínová rýže v porci tak velké, že by nasytila i Hulka.
A ač se to při výše uvedeném objemu potravin zdá nemožné, dokázali jsme vyzkoušet i dezert: švestkové knedlíky s mákem, šodó a drobenkou - česká klasika v luxusním provedení.
 
Ani letošní zima nemůže trvat věčně (aspoň doufám!); nastává čas doplnit vitaminy a načerpat energii, čeká nás jaro a jarní menu!
A na co že nás v Jam & Co. lákají? Nabídka bude opět plná pestrých chutí. Určitě si nenecháme ujít salát z čerstvých citrusů, krevet, perilly a medu, seviche s grapefruitem, avokádovou(!) zmrzlinou, bylinkami a nakládanou cibulí, grilovaného zauzeného sumce s koprovkou, černou čočkou a kořenovou zeleninou ani zeleninový ramen s vaječnými nudlemi, klíčky a kimchi.
 
PS: Byla by škoda opomenout zdejší nápoje. Tady vám vždycky připraví vynikající koktejly, limonády, výbornou vietnamskou kávu, v nabídce jsou kvalitní a zajímavá vína i piva, která stojí za ochutnávku.
www.jamandco.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.