Share |

Jakub Polanka pro Debut Gallery - "Mé věci ožívají s jejich nositelkami..."

foto: DEERKEROL

Jedenáctýho června v jedenáct jsem se ocitla na netradičním brunchi s Jakubem Polankou v prodejní galerii Debut Gallery, pro kterou vytvořil speciální kolekci.
 
Atmosféra byla moc příjemná, Jakub byl friendly a modely? - dechberoucí!
 
Jakub nám prozradil, "jak na to jde". Modely pro něj oživají v podstatě až na nositelkách, každá totiž jeho kousky díky jejich variabilitě dokáže uchopit jinak, což je mu samotnému velkou inspirací. Kolekce obsahuje mnoho signifikatních kusů, které fungují a byl by nesmysl je měnit.
 
"Zákaznice mi vymýšlí, jak jednotlivé kousky nosit..."
V případě této edice se nejedná jen o přehlídkové záležitosti, ale o věci, které vznikají  svým způsobem ve spolupráci se samotnými nositelkami. O tom léto je, o práci se zákazníkem.
 
My ženy se povětšinou rády "balíme", ať už do plédů, hazuk nebo šátků, a Jakub si je toho moc dobře vědom. Velká část kousků, které jsem měla včera možnost vidět, je "balení se" nakloněna. Je až geniální, jak variabilní a promyšlené kusy tu jsou. Fungují s páskem, bez pásku, naruby i "zády dopředu". Jsou z nemačkavých, vzdušných materiálů, takže je hodíte do kabelky a nemusíte je složitě tři hodiny rozžehlovat.
 
Ženy se nesmějí bát s Polankovými kousky pracovat, hrát si. Jsou přesně tak koncipované. Veškeré modely lze nosit s velkými naušnicemi a podpatky, stejně tak jako se sneakerskami. Čili v praxi to znamená, že ráno vyběhnete na pracovní schůzky, brunche a nákupy v teniskách, večer je vyzujete a vytáhnete z shopper bag psaníčko, naušnice a podpatky a voila - jste za dámu!
 
Kolekce obsahuje i oversize modely, které lze zastrčit jednoduše za kalhoty nebo do pásku. Velké kapsy u šatů a vest mohou do jisté míry suplovat kabelky. Najdeme zde i originální trička inspirovaná street artem a origami, které Jakub designoval sám, se slovy "někdy, ve spěchu je lepší si věci udělat sám a pořádně než aby je dělal někdo jiný,"
 
Celá kolekce jako celek na mne působila jako "šatník" městské ženy, která je velmi zaměstnaná a energická a ve volném čase si nenechá ujít procházku / projíždku na trh pro ovoce a bylinky. Z mého pohledu všechny tyhle aspekty dokazují, že Jakub je člověkem na svém místě, géniem svého oboru.

...jeden poznatek závěrem: "v ČR se všichni bojí vínové barvy..."
Podle Jakuba mnohým tento odstín sluší, buďte odvážné a jděte do něj, já půjdu rozhodně taky!

/fotografie z brunche TADY/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.