Share |

Jakub Bína: Trenéři jsou mašiny na sny

foto: PR

Sex, drogy a rokenrol? Ve většině případů je to stejně jen póza, tvrdí Jakub Bína, kterého většina zná spíše jako MC Jacoba ze známé skupiny Skyline. Místo posedávání v barech tak raději dře v posilovně, zdravě jí, živí se jako osobní trenér a momentálně trénuje páry ve svém vlastním pořadu Zpátky na vrchol. Jak sám tvrdí, trenéři jsou mašiny na sny.
 
Do finále třetí řady pořadu Zpátky na vrchol se dostaly dva páry. Tomáš Lisko (32) a Monika Mikulcová (31) se do prosince budou snažit shodit pár kil a Tomáš Kadeřábek (21) s Veronikou Kulíškovou (20) naopak nabrat svalovou hmotu. „Trávím s nimi tři dny v týdnu v posilovně. Všichni neskutečně tvrdě dřou, ale musím uznat, že stáří válcuje mládí, protože Tomáš s Monikou momentálně vedou. Je vidět, že už mají leccos za sebou a silnou stránkou je jejich psychika,“ popisuje první tři týdny trénování Jakub Bína.
 
A právě psychické síly jsou důležitým měřítkem soutěže. Nejde totiž jen o fyzičku. Pokud není v pořádku hlava, není v pořádku ani tělo. „Když se člověk bude snažit zhubnout, dvakrát denně se vážit a stresovat se z každýho kousku jídla, který snědl, tak to nebude cesta k vysněné postavě, ale do blázince,“ říká. Model jak žít zdravě je podle něj jednoduchý – člověk by měl dělat to, co mu dělá dobře a být rád, že to dělá.
 
Ne vždycky ale žil Jakub Bína zdravě. „Měl jsem dost vstávání s oteklým obličejem a v oblečení, ve kterém jsem večer vyrážel,“ popisuje a s úsměvem říká, že v zrcadle ho pak taky žádný pěkný pán nečekal.
 
A na co se v pořadu Zpátky na vrchol můžeme těšit? Kromě trápení samotných párů a soutěžení mezi nimi jsou to také Jakubovy skvělé recepty. Co si takhle podle něj uvařit lososa se špenátem, burgera nebo upéct proteinové tyčinky? Každý čtvrtek na televizi Stream.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.