Share |

Jak vybrat správný polštář? A jak spíte?

 
Jak vybrat správný polštář
aneb zdravý vánoční dárek
Také se někdy převalujete ze strany na stranu a nemůžete najít tu správnou polohu pro usnutí? Polštář si „muchláte“ jakkoliv pod hlavou, ale stále to není ono. Nebo se ráno vzbudíte a bolí vás hlava, za krkem či ramena? Máte špatný polštář!
Bez správné podpory hlavy a krku riskujete závažné problémy se zády, krkem a horní částí trupu. Pro správné spaní doporučují odborníci zdravotní polštáře. Ty jsou různě tvarované, aby vyhovovaly každému klientovi.
Pro správný výběr polštáře je nutné, aby při položení hlavy nedocházelo k ohybu páteře, ale aby ta byla v krční oblasti rovná. Polštář se pokládá k ramenům, nikdy se rameno na polštář nepokládá. Polštář by měl přesně vyplnit prostor mezi hlavou a ramenem či zády do roviny. Zároveň polštář nesmí tlačit na krční tepnu. Tento tlak by mohl být pozdější příčinou mozkové mrtvice.
 
Renata Kolínská z centra kvalitního spánku PAMAX.cz říká: „Každého zákazníka se při pořizování polštáře ptám, jak nejčastěji spí. Jaká je jeho nejoblíbenější poloha. Pak podle toho volíme tvar zdravotního polštáře.“ A dodává: „Důležité je i to, aby si polštář vyzkoušel. V našem showroomu máme různé druhy polštářů a mnoho postelí a matrací, takže zkoušet může s radostí a klidem a velmi důkladně“.
 
Podle polohy spánku doporučují odborníci takové tvary polštářů:
Na zádech: Nízký polštář, aby se zabránilo nadměrnému ohýbání krku.
Na boku: Pevnější, středně vysoký polštář, který Vám poskytne dokonalou podporu mezi ramenem a spodní částí krku. Tvarovaný.
Na břiše: Měkký, téměř plochý polštář. Paní Kolínská zde doporučuje doplnit lůžko o další polštář, který při spánku doporučuje umístit pod břicho.
 
Centrum kvalitního spánku PAMAX.cz nabízí různé tvary i druhy polštářů. Mezi ty nejkvalitnější patří polštáře řady GEOGREEN s nejvyšší zdravotní certifikací, s označením MEdical Device Class One, který je v EU nejvyšším puncem kvality.
Pro získání této certifikace musí výrobce projít náročným testem použitých materiálů, výroby a funkčností výrobků. Tyto polštáře jsou brány opravdu jako zdravotní materiál, který spadá do snížené hladiny DPH 15%.
 
Jedinečnost a nejvyšší kvalita polštářů MAGNIFLEX GEOGREEN se vyznačuje těmito vlastnostmi:
1) jádro polštáře tvoří vysoce elastická paměťová pěna
2) pěna je obohacena výtažky z Aloe Vera, který se uvolňuje působením lidského tepla má blahodárné účinky na pokožku a podporuje regeneraci páteře.
3) systém větracích průduchů umožňuje pokožce v místě dotyku s polštářem dýchat a odvádí nežádoucí vlhkost.
4) optimání hustota pěny zmírňuje tlak na krční páteř a teplny, který zásobují mozek okysličenou krví.
5) 100% přírodní lněná potahová látka bez umělých příměsí.
6) potah je pratelný na 40°C. při praní nepoužívejte aviváž
7) tvar polštáře byl vyvinut pro zdravou oporu krční páteře a svalů
8) antidekubitní certifikace - polštáře omezuje riziko vzniku proleženin a přispívá jejich léčbě
9) použité materiály jsou hypoalergenní a tehy vhodné pro alergiky
10) vše je vyráběno v Itálii
 
Tímto polštářem uděláte radost každému, ale vždy je lepší, aby si klient polštář vyzkoušel. Můžete třeba darovat voucher, který ke koupi opravňuje.
 
Nabídku polštářů naleznete na http://pamax.cz/412-zdravotni-polstare
 
Více o polštáři Geogreen: http://pamax.cz/45100-anatomicky-polstar-geogreen.html

 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.