Share |

Jak studenti UTB bojovali v Miláně proti šedi?

foto: Who First

V zóně Ventura Lambrate na Milan Design Weeku prezentovali  studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně interaktivní expozici Who first?
 
Zóna Ventura Lambrate milánského designweeku přilákala na 100.000 návštěvníků.Studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně sipro ně připravili interaktivní expozici, jejížhlavním konceptem bylo vzájemné krmení.Celá myšlenka vycházela ze sloganu světovévýstavy EXPO 2015 „Potraviny pro planetu,energie pro život“, kterou studenti přetrans-formovali do hry. U herních boxů si pomocídlouhých nástrojů navržených pro tuto hrunávštěvníci mohli vyzkoušet, jak jednoduchénebo složité je nakrmit alespoň jednohočlověka. Cílem není zachránit planetu, alepoukázat na sílu jednotlivců a důležitostzačít u sebe.
 
Návštěvníci všech národností ochutnalitradiční svatební koláček a okusili pocit býtkrmeni. Kolem celé expozice se nesla uvol-něná nálada a s koláčkem v ruce se návštěv-níkům příjemněji kochalo produkty odstudentů průmyslového designu.
 
Expozice Who first? sklidila úspěch jaku laické, tak i odborné veřejnosti. V současnédobě studenti zvažují návštěvu Lodz DesignFestivalu nebo Paris Design Weeku.
 
Za výstavou stojí multioborový tým tvořenýstudenty grafického designu, produktovéhodesignu, prostorové tvorby, audiovizuálnítvorby, reklamní fotografie i marketingovýchkomunikací z Fakulty multimediálníchkomunikací. Stejně jako v předchozíchletech vznikl projekt pod vedením MichaelaVasku ze studia Vasku&Klug, který externěspolupracuje s Univerzitou Tomáše Bati veZlíně (PopUpShow (2015), About Layabouts(2014), Bite Me Milan (2013) a Newintage(2012).
 
Nosným tématem celé expozice byl „fooddesign“, který studenti dále konzultovalis vídeňským architektem Martinem Hablesreiterem ze studia Honey and Bunny.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.