Share |

Jak se nekupuje kostkovaná košile

Ilustrační foto Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Osud vyplivne 4 před letňanskou pobočku Marks & Spencer. Hm, mohla by tu být nějaká kostkovaná košile, říká si 4, nabuzená ranním blogpostem o košilích "pro kanadské dřevorubce". Hele, je, a ještě tahle a tamta, ten svetr taky ujde.
4 kráčí prázdnou prodejnou do kabinky kolem dvou prodavaček, které výskyt zákazníka velmi ruší od brebentění, kdy už budou zavírat. Zdánlivý poklid rozřízne jek: JEN ŠEST KOUSKŮŮ! 
4 s dětskou naivitou odkládá přebytečné oděvy na štendr. Má takové tušení, ale po jistých událostech posledních měsíců své intuici již nevěří.
Zkouší si oblečení. Nic moc, prubne jiné. Prodavačky jsou opravdu naštvané, že zákaznice nevypadla ihned a dovoluje si ještě rejdit po prodejně a lovit další hadříky.
4 bedlivě počítá košile, zkouší šest, jde si pro zbytek... SAMOZŘEJMĚ že prodavačky mezitím vše záludně roznosily po krámě. 4 se ale nedá a dožaduje se vybraných oděvů, nepřátel se nebojí, na množství nehledí, prodavačky soptíce přinesou oblečení... ale běda, nic nevypadá dost dobře. 4 k úlevě personálu opouští shop.
Vedle v Zaře mají jen tuniky, ve kterých 4 vypadá jako pomatená selka. Tudy cesta nepovede.
H&M, obvyklá spása, když nejsou peníze na skutečné značky, a jistota, že aspoň jedna věc bude dobrá.
4 radostně vleze do obchodu, nikdo zle nezahlíží. Košile, druhá, čtvrtá, tričko... by šlo, tohle taky.
Když si to jde zkusit, snaží se vypadat, že tam vůbec není, ale přesto se odnikud vynoří prodavačka a zavýskne: JEN SSSEDM KOUSSKŮ!
4 malomyslně kývne, odloží přebytky na štendr. Má takové tušení, ale říká si, že podruhé během hodiny se to snad nestane - - -
Jistěže stane. Než 4 zjistí, že jí košile nesluší a svetr má flek, stačí zbylé oblečení beze stopy zmizet. Bohužel zmizela i prodavačka, na které by si 4 mohla zchladit žáhu. 
Marně pátrá po hříšnici; spatří své vybrané oděvy odnášet úplně jinou zaměstnankyni, kterou shledává nevinnou. Hm, stejně ty košile nebyly nic moc... aspoň něco ale xakru chci, říká si 4 a bez zvláštního nadšení kupuje svetřík.
Všude jinde zavřeli, nezbývá než jít do Tesca koupit šatnové bločky na Party proti šedi, domů a vyplakat se na facebook. Košile nebude.
 
Ilustrační foto Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.