Share |

ITALŠTÍ POSTPUNKOVÍ ALCHYMISTÉ THE SPIRITUAL BAT PŘINESOU PRAZE SVÉ HUDEBNÍ VIZE

foto pořadatel akce

Jak hluboký a atmosférický může být postpunk v podání slepého kytaristy a dreadaté šamanky? Uvidíte 9. března na Sedmičce.
Na sklonku roku 2014 přivezli italští The Spiritual Bat svoje tehdy aktuální album „Mosaic“ do klubu Basement, který byl svého času domovem netopýřích Batsave sletů. A dlužno říct, že se tehdy nenechaly zhypnotizovat k tanci snad jen skleničky na baru. Na parket táhnul jak svérázný styl hry slepého kytaristy Daria Passamontiho, neobvykle technické bicí, hutná atmosféra i školený zpěv charismatické Rosetty Garri.

Jejich opojné pojetí postpunku, vycházející mimo jiné z deathrockových kořenů, zalívaných pořádnou porcí tribálních prvků, zraje už od roku 1992. A i čerstvé album Bats „Your Own World (And the Vision of Sound)“ se kvalitou úspěšné „mozaice“ minimálně vyrovná. Navíc je vystavěno na mohutnějším a současnějším soundu, který ještě umocňuje majestát a přemýšlivost tvorby spirituálních alchymistů z Frosinone. A určitý duchovní rozměr není v případě The Spiritual Bat jen nějakým marketingovým pozlátkem, neboť Dario byl ještě před úplnou ztrátou zraku součástí malířské skupiny zaměřené na spirituální alchymii I pittori Alchimisti. Dokonce jako její vyslanec vystavoval roku 1990 letech v Praze v rámci instalace „Totalitní zóna“ pod Stalinem.
Čili pokud ve vás rezonuje tvorba kapel, které překračují rámec „samotné“ hudby, můžete se na novince ponořit do důvěrně známých, promyšlených kouzel jako v „Your Own World“ či v „A Cure“. K dostání jsou i svižnější kousky jako „Guilty“ nebo „Killing“. Je tedy jasné, že ani tanečníci neumřou nudou. Ale přijďte se o tom přesvědčit sami.
https://www.youtube.com/watch?v=oysm-dMOKPY
The Spiritual Bat – Escape
 
Celý večer otevře jedna z kapel, které příznivci temnějších žánrů mohou znát díky loňské kompilaci "Dark Tunes from Czech and Slovak Caves" webzinu Sanctuary.cz. FARA se na ní představila songem z živáku "LIVE at II. Kaschau Industrial Gathering" a už z něj je jasné, že právě koncerty budou silnou stránkou svérázné dvojice, která má kořeny v Košicích. FARA se mimo jiné představila obecenstvu sedmého ročníku festivalu Hradby samoty a sama svou tvorbu označuje jako industrial punk. Rozhodně však nezapře ani výrazné post-punkové vlivy.

Důležitou složkou jejich tvorby jsou také přemýšlivé texty podané notně hravou formou v rodné slovenčině. A pozor. Rozhodně jim nenoste dvě vína, když vám řeknou, že máte donést tři!
https://www.youtube.com/watch?v=WjWJ65XCN_E
FARA – Nič sa nevyrieší

Čas mezi oběma kapelami vám vyplní DJs ze Sanctuary.cz/Batsave crew a hrát se bude až do půlnoci, takže žádný spěch domů. Vstupné činí 250 Kč korun a lístky budou k mání jen na místě. Těšíme se na vás tedy 9. března v Klubu 007 na Strahově. Klub otevře v 19:30 a první kapela startuje ve 20:00.

THE SPIRITUAL BAT (I), FARA (SK)
9. března 2018 (start první kapely ve 20:00!)
Praha, Klub 007 (Chaloupeckého 1915/7)
Vstup:  250 Kč jen na místě

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.