Share |

Itálie má svého djského krále

V majestátním divadle v centru Krakova se utkali nejlepší světoví DJs. Titul šampiona získal italský DJ Damianito.
foto: pořadatel akce

DJ Damianito byl korunován letošním šampiónem Red Bull 3Style před zraky vyprodaného historického divadla Juliusze Słowackiho v polském Krakově. Damianito se na minulý ročník do Santiaga de Chile vypravil na vlastní pěst, aby se od nejlepších světových DJs sám něco přiučil a inspiroval se v hraní. A letos se díky divoké kartě probojoval až do velkého finále, v němž porazil Crosse (BEL, 2.), Cam B-ho (CAN, 3.), Rinu (JPN), Diega Zapatu (CHL) a DJ Ryana (RSA). Japonská DJka Rina se stala první ženou v historii této soutěže, která se probojovala do grand finále.
 
Velkému finále předcházely čtyři kvalifikační večery, ve kterých se celkem předvedlo 24 DJs z celého světa. Mezi nimi i vítěz českého finále DJ Roxtar, kterému postup unikl o malý kousek. I přes skvělé ohlasy nakonec porota dala přednost DJ Crossovi (2. místo celkově) a Roxtar si tak finále užil jako divák se slovy: "Byl to nejlepší týden mojí djský kariéry. Těžko se to popisuje, přeju to každýmu. Já ale budu bojovat dál, takže to nebudete mít jednoduchý!"
 
Všichni DJs do svého hraní dali úplně všechno. Na stage nastupovali s připravenými 15minutovými sety, které museli hodiny a hodiny tvrdě trénovat a z nichž některé obsahovaly až 50 různých skladeb. "Pracoval jsem tři měsíce, abych dal dva sety dohromady. Ale na poslední chvíli jsem změnil 50 procent vítězného setu," řekl Damianito. "Když připravuju set, mám v hlavě cestu. A teď jsem chtěl cestu plnou překvapení. "
 
Každý z šesti DJs dostal 15 minut, aby zapůsobil na rozhodčí i diváky svojí originalitou, tvořivostí a schopnostmi. Jejich set podle pravidel musel obsahovat alespoň tři žánry hudby.
 
"Je to nejlepší djská soutěž na světě a vybírá ty největší party rockery na světě," řekl DJ Jazzy Jeff, který byl jedním z pěti rozhodčích. Po jeho boku zasedli DJ Craze, DJ Nu-Mark, Nina Las Vegas a Skratch Bastid. Letošní soutěž byla tvrdá, protože úroveň se po celém světě zlepšuje. Pokaždé jsme našli nové a jedinečné talenty z celého světa a už teď se zase těším na příští rok," dodala hip-hopová djská legenda.
 
Příští světové finále Red Bull 3Style se uskuteční na Taiwanu. I zde se objeví český zástupce, vítěz národní kvalifikace, která proběhne letos na podzim.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.