Share |

iShorts; Zkrátka akce

foto: pořadatel akce

Myslíte, že na pořádnou akci potřebujete pár milionů dolarů, Míšu Záliva a zástup ajťáků s tři déčkovou výrobnou? Tak to se přijďte podívat na říjnový program iShorts. Režiséři krátkých filmů umí vyrobit všechno od sci-fi přes akční komedie a střílečky až po kung-fu mazec za kapesné vyšší střední třídy a nepoznáte rozdíl. A to všechno za něco málo přes sto minut. Jak jsme říkali hned na začátku: Zkrátka akce.
 
Akční řežba začne 8. října v pražském Bio Oko a pak vyrazí na turné po Čechách a Slovensku. Vezme si na mušku Ostravu, Zlín, Jablonec nad Nisou, Brno, Hradec Králové a pak přinese zkázu taky do Bratislavy, Trnavy a Žiliny.
 
iShorts do tohohle programu dostali úplně všechno, co by člověk od akčního filmu mohl chtít. Základ je samozřejmě poctivá nervy drásající střílečka s nevyprázdnitelnými zásobníky. Ryan Connoly je modla všech začínajících filmařů a dokonce založil školu, kde učí, jak točit profi akčňáky za pár šupů. Jeho nejnovější film Proximity prostě nemůže být zklamání.
 
Akci, srandu a drsňácké hlášky, že by se za ně nemusel styděl ani poslední skaut, si zase užijete v komediích The Come Up nebo The Action Hero's Guide to Saving Lives, kam se režisérovi Justinu Lutskymu podařilo nacpat snad všechna akční klišé, kterými se svalovci s obříma bouchačkama pyšní.
 
Co by to bylo za pásmo akčních filmů, kdyby v něm neumřelo pár nácků? A právě proto je tu Project Arbiter, který jich se svým sci-fi oblečkem pokosí tolik, že by si vysloužil pochvalně zvednuté obočí i od nejhanebnějšího pancharta seržanta Stiglitze.
 
Samozřejmě nemůže chybět poctivá sci-fi Lunar odkud jinud než z vyhnanecké kolonie na měsíci a taky post apokalyptické drama o dvou bratrech, kteří se snaží přežít na umírající Zemi Aftermath.
 
Nemůžeme zapomenout ani na dotek Asie: Bleskových kopanců a skoro nepostřehnutelných chvatů si užijete dostatek v Burning Hearts od Jamese McFaye. Korejský film Controller nakonec ještě trochu překroutí erotickou fantasii mnoha manga milovníků: Jak by to vypadalo, kdyby je mohla ovládat krásná Asiatka.
 
Ano. Dostat vaší přítelkyni na všechny tyhle filmy by vám trvalo rok a stálo by vás to všechny díly Twillightu a několik repríz Zápisníků lásky. Navíc tady máte i možnost, že jim přijde na chuť. Berte to jako takovou degustaci.
 
PROGRAM TADY.
 
Deset důvodů, proč jít na rande na iShorts; Zkrátka akce
1. Když se vám první film nebude líbit, u některýho ze sedmi dalších to prostě musí vyjít.
2. Když se bude nudit ona, můžete jí ještě sedmkrát tvrdit, že ten další bude lepší.
3. Když vás bude strašlivě štvát některá z postav, nejpozději za čtvrt hodiny přestane otravovat.
4. Když bude nábožně viset očima na nějakým slizkym hezounovi, za chvíli se ho zbavíte navždycky.
5. Když ten hezoun konečně chcípne a ona to vořve, za chvíli se objeví jinej, kterej jí zlepší náladu.
6. Když vám zrovna některej film nesedne, můžete dojít pro drinky. Aspoň nestihne vystřízlivět.
7. Biebrů, Pattisonů nebo Kutcherů se fakt bát nemusíte.
8. 8 akčňáků teď pro vás = jedna romantická uslintanost příště pro ní = fér obchod, ne?
9. Možná konečně objevíte žánr, kterej jí taky bude bavit.
10. Na výtku, že to bude nudný a dlouhý máte jasnou odpověď : Bude to krátký!
 
iShorts
iShorts je nezisková organizace, která se snaží propagovat krátké filmy společně s jejich autory. Hlavní aktivitou iShorts jsou pravidelné projekce nejzajímavějších zahraničních a českých krátkých filmů, které probíhají v několika městech v České republice a na Slovensku. Program každé projekce je sestaven na určité téma. Pravidelně našim divákům přinášíme krátké filmy z významných filmových festivalů jako jsou: Cannes, Berlinale, Clermont-Ferrand, Sundance a mnoho dalších. Jako první ve střední a východní Evropě jsme divákům představili všechny finalisty ceny americké Akademie filmových umění a věd za nejlepší hraný a animovaný krátký film včetně vítězných filmů. Úzce spolupracujeme s Evropskou Filmovou Akademií a mezi naše další úspěšné programy patří pásma krátkých hororů, soutěž o nejlepší kameru v krátkém filmu nebo programy zaměřené na světové metropole New York a Londýn.
iShorts. Zkrátka filmy.
 
www.ishorts.eu
www.facebook.com/ishorts


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.