Share |

Ironie plastové módy

Zahájení výstavy: 12.2.2016 od 18:30 v Hip. Running Club / Černomořská 3, Praha 10
 
Text k výstavě: Anna Nosková / šéfredaktorka modního portálu fashionbook.cz
 
Fascinuje mě, kolik interpretací se nabízí objektům denního užití. Něco tak banálního, jako jsou sandále navrhnuté pro zdravotnický personál na Floridě, se stane manifestem, protestem, kopií i výsměchem.
 
Významy jsou tam, kam je vkládáme. Do esteticky nelichotivé, ale funkční a pohodlné boty, ve které můžete neklouzat na jachtě,  pobíhat v nemocnici i sekat dříví na chatě. My Češi je milujeme, ale nechceme za originální model vyrobený z patentovaného plastu utrácet v průměru tisíc korun. Nosíme pak levné napodobeniny, ve kterých se třeba noha potí o trochu víc, ale hlavně, že to luftuje.
 
Jak rychle se funkčnosti zmocní smysl pro lenost, rezignaci na svůj vzhled i vztyčený prostředníček společenským konvencím...
 
Když jsem potkala svou první lásku na filmové premiéře a měl na nohou zelené „crocsy“, zlomil mi podruhé srdce.
 
Přesto je plastové botě s dírami jakási lehkost bytí, fantazie, kam všude se v pohodlné měkké gumě můžete vydat, protože vás nebude nic tlačit ani omezovat. Můžete si čvachtat i skotačit, nohy vám nepodklouznou.
 
Zatímco veselí majitelé gumových  „krokodýlů“ v nich zažívají všemožná dobrodružství, hlídači vybraného stylu na ně dští síru na specializovaných blozích a tumblerech, které si můžete vyhledat s všeříkajícím hashtagem #ihatecrocs.

Pokud něco nositelům Crocs můžeme závidět, pak je to lehkost bytí, jen malá tenze, kterou soustřeďují okolo svého ega. Příjemné a osvěžující, co se při nesprávném odhadnutí příležitosti mění ve stejný pocit, co zažíváte při delším pobytu v gumové botě. Prostě trapno.
 
Přijďte! /FB EVENT/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.