Share |

I limonáda může mít sofistikovanou chuť!

Bitter Lemon
Hořkosladké osvěžení 
 
I limonáda může mít sofistikovanou chuť! Bitter Lemon je hořký jako Tonic a příjemně sladký jako dobře namíchaná citronáda. Chlazený na led v teplých dnech příjemně osvěží a ve spojení s alkoholem dokáže vykouzlit celou řadu koktejlů. Letos slaví Bitter Lemon, jeden z pokladů značky Schweppes, už 70. narozeniny.
 

 
Když v roce 1954 představil Schweppes světu novou příchuť limonády Bitter Lemon, způsobil doslova revoluci. Tedy – další ze svých revolucí. Ta první byla největší a přinesla do našich životů sodovku. Jacob Schweppe je totiž vynálezce, který přišel na to, jak v lahvi uchovat vodu s bublinkami. Tehdy si jeho produkty ve velkém oblíbili lékaři i britská královská rodina, ale šikovný Švýcar pokračoval ve vývoji svých nápadů dál a... Jeho značka uvedla v 19. století na trh vůbec první ochucené limonády – zázvorovou Ginger Ale a chininový Indian Tonic. 
 
Příběh Tonicu je obzvlášť zajímavý – jeho chuť je inspirována trikem britských kolonialistů, kteří používali chinin jako protijed při nakažení malárií. A protože má chinin hořkou chuť, míchali jej s ginem a limetkou. Až sem tedy sahá historie jednoho z nejoblíbenějších koktejlů a právě tady má také původ Bitter Lemon, chinin a citron v jednom. Jeho první lahev byla ovšem slavnostně otevřená až takřka devadesát let po té s originálním Tonicem. Přesně tak dlouho totiž trval výzkum zpracování ovoce v perlivých nápojích. Ale povedlo se a Schweppes udal další nový směr. 
 
Bitter Lemon je dodnes oblíbeným produktem těch nejlepších barmanů. „Doporučuju ho pít čistý, chlazený na led, s plátkem citronu anebo míchat s ginem stejně jako Tonic, skvěle se také hodí k vodce. Já mám moc rád drink Schweppes Bitter Love, který připravujeme v rámci Schweppes The Baru,“ doporučuje barman Milan Zaleš. 
 
Receptury koktejlů s Bitter Lemon najdete na www.schweppes.cz.
 
Doporučená MO cena: 1,5 L = 29,90Kč; 0,5L = 23,90Kč
Dostupné v běžné maloobchodní síti
 
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.